(foto) Cu acte în regulă. Peste 120 de specii rare de plante și animale din Soroca și Ștefan Vodă s-au ales cu pașapoarte

Pisică sălbaticî

Peste 120 de specii rare de plante și animale din Soroca și Ștefan Vodă s-au ales cu pașapoarte, precum și ghiduri ale habitatelor rare. De asemenea, au fost elaborate ghiduri turistice pentru cele două raioane, care conțin circa 250 atracții turistice din Soroca și 200 din raionul Ștefan Vodă.

Raioanele Soroca și Ștefan Vodă dețin în premieră pentru Republica Moldova instrumente valoroase de protejare a mediului: pașapoarte pentru speciile rare de plante și animale, precum și ghiduri ale habitatelor rare au fost elaborate cu sprijinul proiectului PNUD Moldova „Integrarea priorităților de conservare a biodiversității în politicile de planificare teritorială și practicile de utilizare a terenurilor din Moldova”.

posters fin-01 (1)

Aceste publicații sunt utile pentru reprezentanții administrațiilor publice locale, specialiștilor în domeniul protecției mediului, silviculturii, agriculturii și resurselor de apă, administratorilor de terenuri, organizațiilor non- guvernamentale de mediu, profesorilor și studenților.

posters fin-02

Pașapoartele speciilor rare vor ajută la monitorizarea și protecția biodiversității locale. Documentul conține date care descriu specia, inclusiv poziționarea geografică și măsurile de protejare necesare.

IMG_0529

Ghidurile includ informații despre turism și ariile naturale protejate, date utile despre muzeele, meșterii populari, unitățile de cazare, precum și surprind originalitatea destinațiilor.

Ghidurile eco-turistice vor fi repartizate în școlile, bibliotecile și muzeele raioanelor Ștefan Vodă și Soroca.

IMG_0535

Proiectul PNUD Moldova „Integrarea priorităților de conservare a biodiversității în politicile de planificare teritorială și practicile de utilizare a terenurilor din Moldova” este implementat în perioada 2015–2018 în patru comunități din raioanele Soroca și Ștefan Vodă.

IMG_0498

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente