Elevi aproape cu 10 pe linie la BAC. Cunoaște-o pe Sabina Tontici: „Îmi voi continua studiile în SUA”

sabina

În clasa a XII-a elevii se află în febra pregătirilor pentru BAC. În timp ce unii încearcă să trișeze, alții muncesc mult pentru a obține rezultate remarcabile și de ce nu, să obțină note de 10 din oficiu. Una dintre ei este și Sabina Tontici, care este elevă în clasa a XII-a la liceul „Orizont” din Chișinău. Datorită nopților petrecute în fața cărților și a efortului depus timp de 12 ani, tânăra urmează să susțină în luna iunie doar un examen de bacalaureat.

Pasiune pentru științele exacte

Sabina crede că orice tânăr își poate atinge țelurile dacă muncește pentru acest lucru. Cu nota 10 din oficiu la trei discipline, tânăra urmează să se prezinte la un singur examen, cel la limbă și literatura română.„Am fost scutită de la examenele de matematică, limba străină (engleză) și examenul la alegere (fizică)”. Această performanță i-a reușit în urma multor ore de muncă. Tânăra a jertfit multe plimbări cu prietenii și distracții în favoarea exersărilor și studiilor. „La matematică și fizică, am luat locul II, respectiv I, la olimpiadele republicane, iar pentru engleză am susținut examenul TOEFL”.

sabina4

Pasiunea pentru științele exacte o are încă din copilărie. „Din clasele primare mi-au plăcut matematica și științele, ceea ce m-a făcut să vreau să le studiez mai aprofundat”.

Sabina este încrezătoare în propriile forte și a recunoscut că nu are emoții în legătură cu examenul pe care trebuie să-l susțină. Ca să treacă cu brio de proba la limbă și literatura română, tânăra rezolvă teste asemănătoare cu cele de la BAC și își dezvoltă gândirea critică.sabina1 sabina2

Cea mai complicată perioadă pentru Sabină este cea din timpul olimpiadelor. Deși obișnuită cu ele, tânăra mai are emoții când intră în sala de examinare și, prin urmare, se pregătește mult înainte de olimpiade. „Cu câteva săptămâni înainte de olimpiade și examene mă pregătesc mai intensiv”.

Munca a dat roade, iar colegii de clasă au ținut să o felicite. „Au spus că sunt foarte norocoasă”.

Pianul și hipismul în timpul liber

Cu toate că este implicată în mai multe activități legate de domeniul școlar și are un program intensiv, Sabina găsește timp și pentru alte pasiuni ale sale. „Când am timp liber îmi place să cânt la pian și practic hipismul”.

IMG_2414

Atunci când colegii ei se vor pregăti de examene de bacalaureat, Sabina nu va pierde timpul, întrucât planifică să ia un loc de frunte la următoarea Olimpiadă Internațională de Fizică. Prin urmare, va exersa mult pentru a ține piept problemelor complicate la concursul de fizică.

sabina3

În ultima vacanță de școală, tânăra va petrece vara alături de cei dragi. Vacanța însă va începe după ce va aduce acasă o medalie de la Olimpiada Internațională de Fizică.

„Îmi voi continua studiile în SUA”

Sabina are aspirații și visuri mărețe, iar datorită perseverenței este sigură că va izbuti. „Îmi voi continua studiile în SUA, la MIT(Massachusetts Institute of Technology). Am ales această cale datorită sistemului american universitar și a oportunităților pe care le voi avea acolo”. Dacă se va reîntoarce sau nu acasă, eleva încă nu s-a decis, dar un scop îl are deja fixat, ea vrea să schimbe lumea spre bine.

IMG_2483

Spre finalul discuției, Sabina le-a dat un sfat tinerilor, să aibă curaj și să nu le fie frică de eșecuri. „Faceți ceea ce vă place și tindeți să fiți cei mai buni în domeniul ales”.

Taguri: #BAC 2018
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente