(foto, video) Implementarea Moldova IT Park permite companiilor IT din Moldova să se dezvolte și să exceleze

tacit1

Companiile autohtone din domeniul tehnologiei informației care aderă la Parcul IT pot investi mai mult în dezvoltarea capitalului uman și în creșterea calității serviciilor sau produselor pe care le furnizează. Cele peste 180 de companii rezidente ale Moldova IT Park valorifică multiple oportunități în acest sens, având la dispoziție mecanisme îmbunătățite și simplificate de administrare a impozitelor și acces la un dialog direct și efectiv cu autoritățile statului.

Compania Tacit Knowledge a devenit rezident al Moldova IT Park în luna februarie 2018. Tacit Knowledge este o companie de consultanță în domeniul comerțului digital, cu oficii în Statele Unite, Marea Britanie, Mexic și Republica Moldova. Compania oferă consultanță de afaceri și tehnologie, implementare și integrare de sisteme, inclusiv dezvoltarea și implementarea soluțiilor personalizate pentru branduri mari și rețele de retail. Printre clienții Tacit Knowledge sunt companii de talie internațională, precum: Nike, Converse, Gucci, Office Depot, iar partenerii tehnologici cu care colaborează și care frecvent le sunt și clienți – SAP, Google, Visa.

tacit2

„Urmăresc evoluția conceptului de IT Park de la bun început și am fost foarte bucuroși când a fost implementat. Noi, ca și multe alte companii de aici, ne dorim să păstrăm talentul în țară și să dezvoltăm noi talente, iar acest mecanism, prin simplificarea administrării afacerilor, va contribui la creșterea numărului inginerilor și persoanelor care își aleg o carieră în IT.” a menționat Vadim Echim, Director al companiei Tacit Knowledge.

Unul dintre factorii definitorii pentru dezvoltarea business-urilor este un mediu fiscal şi administrativ atractiv și previzibil, ce ar micșora costurile de afaceri în acest sector și ar genera avantaje competitive pentru companii.

tacit3

Directorul Tacit Knowledge consideră că implementarea inițiativei Moldova IT Park determină multiple rezultate și momente pozitive: „Regulile de joc sunt foarte simple și foarte clare, ceea ce permite companiilor să se focuseze, să-și direcționeze energia spre dezvoltarea afacerii, spre furnizarea valorii clienților, spre ceea ce ei sunt buni să facă și le permite să crească mai mult, fără a adăuga această componentă administrativă suplimentară.

Devenind membru al unui parc IT, devii membru al unei comunități mai mari de companii, care au aceleași întrebări, aceleași doleanțe, aceleași probleme de rezolvat în dialogul lor cu statul. Fiind membru, obții acest suport din partea administrației parcului IT, din partea altor membri și din partea statului, pentru că este simplificat acest dialog și este facilitat de o asemenea structură precum este parcul IT.”

tacit4

Moldova IT Park a fost creat prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova la inițiativa și cu susținerea Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul TIC. Scopul principal al Parcului pentru tehnologia informației „Moldova IT Park” este de a crea o platformă organizațională cu un set de mecanisme şi facilități inovative necesare pentru impulsionarea creșterii industriei tehnologiei informației, crearea de noi locuri de muncă şi atragerea investițiilor locale şi străine.

Parcul urmărește valorificarea oportunităților de creștere a industriei IT prin implementarea unui cadru de reglementare previzibil şi motivant prin facilitarea sistemului fiscal şi de administrare a afacerilor. Mai multe detalii privind procedura de înregistrare în calitate de rezident al Moldova IT Park aflați pe: www.moldovaitpark.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente