(foto, video) Transportarea organizată a alegătorilor și fotografierea buletinelor de vot. Ce nereguli au depistat observatorii Promo-LEX în această dimineață

fdfd

Acum câteva minute, Asociația Promo-LEX a prezentat rezultatele observării preliminare de la deschiderea secțiilor de vot din municipiile Chișinău și Bălți, dar și din cele cinci localități: Leușeni, Nemțeni, din raionul Hîncești, Volonița, din raionul Soroca, Jora de Mijloc, raionul Orhei și Pîrlița raionul Sîngerei.

În prezent, în secțiile de votare sunt amplasați 375 de observatori ai Asociației Promo-LEX, care vor monitoriza procesul electoral de la deschiderea secțiilor de votare și până la totalizarea rezultatelor și transmiterea proceselor-verbale de numărare a voturilor.

Mai jos puteți vedea observațiile/neregulile identificare de observatorii Promo-LEX din teritoriu până la ora 7:30.

1 promolex

2

3

Pavel Postică, Director de Program Promo-Lex, a precizat că nu au fost înregistrate cazuri în care cetățenii să protesteze din cauza deschiderii întârziate a secțiilor de vot.

4

De asemenea, Pavel Postică precizează că, în prezent, au fost depistate în cel puțin 5 secții de votare, mai mult de 3000 de buletine. Potrivit legislației, numărul maxim de alegători pentru o secție de votare este 3000 de persoane.5

6

7

8

9

Mai mult, un incident neobișnuit s-a produs în secția de votare 1643 din satul Jora de Mijloc. Două persoane s-au prezentat drept observatori al unui concurent electoral. Au intrat în secția de votare fără de avea legitimație. Au instalat echipament de filmare și au început să filmeze procesul electoral.

A fost înregistrată și transportarea organizată a alegătorilor la secția de votare 1642 din Jora de Mijloc. Au fost aduși de câteva ori alegători la secția din localitate.

Încă un caz inadmisibil a avut loc în secția de votare 126 din Chișinău. A fost fotografiat buletinul de vot de către un observator.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente