În premieră pentru Moldova a fost lansată prima platformă online gratuită, unde sunt adunate toate ofertele companiilor de creditare și a băncilor comerciale

GetCredit

GetCredit.md – toate ofertele de creditare din țară pe o singură pagină. A fost lansată prima platformă online gratuită, unde sunt adunate toate ofertele companiilor de creditare și a băncilor comerciale din Moldova.

Temporar în cadrul platformei sunt prezente peste 23 de organizații. Pe viitor lista companiilor va fi extinsă cu toate companiile de creditare, înregistrate în țară, inclusiv și băncile comerciale.

getcredit2

Scopul proiectului este de a îmbunătăți nivelul de educație al cetățenilor în domeniul creditării și de a crea un serviciu convenabil pentru căutarea celei mai avantajoase oferte de împrumut. Sistemul colectează, analizează și sortează toate ofertele care corespund solicitării utilizatorului.

Activitatea proiectului vizează simplificarea interacțiunii dintre debitor(client) și creditor.  GetCredit.md sporește concurența pe piața creditelor, oferind utilizatorilor un serviciu de selecție a celor mai profitabile oferte de împrumut.

Platforma operează în doua versiuni: în limba romană și rusă. Pentru comoditatea utilizatorilor proiectul este separat în patru compartimente pe tematici corespunzătoare, care treptat vor fi completate cu informații adiționale:

Serviciu este gratuit absolut pentru toți.  Pentru a accesa lista de oferte, trebuie să completați formularele de căutare din secțiunea corespunzătoare a site-ului:

  1. Nume Prenume
  2. Numărul de telefon
  3. Suma necesară și termenul de creditare

Toate datele sunt protejate și nu vor ajunge la organizația de credite.

În câteva secunde, serviciul sortează automat până la 80 de oferte cele mai profitabile. Utilizatorul poate vedea:

  • suma plăților lunare
  • rata dobânzii (deja având în vedere toate taxele)
  • suma finală de plată de credit

Astfel, GetCredit economisește timp și bani. Nu mai e nevoie de alergat pe la instituțiile de creditare și de obținut ofertele lor. Toate acestea sunt deja pe o distanță de câteva „click-uri”.

getcredit3

Portalul a fost dezvoltat cu sprijinul Centrului de inovare IT Tekwill. Activitatea GetCredit este cât se poate de transparentă și onestă, bazată pe date publice.

GetCredit.md nu este doar prima platformă online a tuturor ofertelor de credit din țară. În planurile startup-ului este și aprofundarea cunoștințelor cetățenilor obișnuiți cu privire la sfera de creditare. Pentru fiecare dintre secțiunile tematice ale site-ului vor fi create videoclipuri special concepute. Specialiștii vor spune la ce să se atragă atenția atunci când se semnează un contract, despre capcane, despre tipurile de împrumuturi și despre diferența dintre acestea, precum și despre riscurile care pot parveni în procesul de împrumut.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente