(foto) Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Istoria științifică și naturală” (14)

Waiting For Freedom

Concursul fotojurnalistic internațional „Pictures of the Year International” (POY) se află la cea de-a 75 ediție de decernare a premiilor pentru cele mai reușite imagini ale anului 2017. Câștigătorii au fost clasificați după mai multe categorii și domenii. Echipa #diez vă prezintă în mai multe serii, toate fotografiile premiate la acest concurs.

În cea de a 14-a serie, vom prezenta imaginile câștigătoare la categoria „Istoria științifică și naturală” (Science & Natural History).

# I loc. Natacha Pisarenko / Associated Press. „Așteptând la intrare”

12 mai 2017

În această fotografie este reprezentat elefantul african pe numele Pupy. Acesta se află lângă ușa fostei ZOO cunoscut sub numele Eco Parque din Buenos Aires, Argentina. Acum un an, grădina zoologică din Buenos Aires, care avea o vârstă de 140 de ani, și-a închis porțile pentru vizitatori, dar și pentru animale. Aceasta s-a transformat din ZOO într-un parc. Animalele au fost transferate în alte clădiri mai vechi cu niște condiții inumane în raport cu standardele moderne de întreținere a animalelor sălbatice. La un an după ce grădina zoologică și-a închis porțile și a fost transformată într-un parc, sute de animale rămân după gratii. Situația aceasta rămâne și până în zilele noastre la același nivel dezastruos.

# II loc. Neil Aldridge / Freelance. În așteptarea libertății

Un pui de rinocer alb, cu ochii legați, așteaptă într-un conteiner imens să iasă la libertate. Acesta este epuizat de puteri după o călătorie lungă din Africa de Sud, înainte să fie eliberat în Botswana. Această acțiune face parte din operațiunea de salvare a populației acestei specii rare de animale. Rinocerii sunt uciși de braconieri pentru coarnele lor, care sunt traficate și vândute ilegal în China și Vietnam, unde se crede – în mod eronat – că cornul are proprietăți medicinale. Timp de zece ani, braconierii ucid în fiecare zi în medie câte trei rinoceri în Africa de Sud. În acest context, Botswana salvează rinocerii de la uciderea lor fiind adăpostiți în locuri bine asigurate.

# III loc. Trevor Frost / Freelancer. „Întunericul semnifică pericol”

Când întunericul se aproprie, maimuțele de specie gelada devin extrem de anxioase – au motiv serios pentru a se teme. Când se lasă întunericul ele devin pradă pentru mai multe animale ca leoparzii, hienele, câinii sălbatici.  Pe o anumită perioadă de timp, aceste maimuțe se grupează, formând un cerc imens care le ajută să se încălzească, dar și să se apere de prădători. În această poziție, geladele pot monitoriza siguranța lor la 360 de grade, iar odată ce una dintre maimuțe depistează în întuneric vreun animal, ea alertează tot grupul de venirea pericolului

 

#Premii de excelență

Michael Patrick O‘Neill/ Freelancer. „Zborul peștelui în acțiune”

În fotografie se vede zborul unui pește deasupra oceanului noaptea târziu.

Daniel Beltra / Freelancer „Fluviul Amazon”

5 februarie 2017

Așa arată o parte din fluviul Amazon de lângă Baia de Santa Rosa, când are loc refluxul apei. Se formează o imitare a pădurilor tropicale din zonă.

 

POY este cel mai vechi și prestigios concurs fotojurnalistic lume. Anual, POY premiază cele mai bune proiecte foto-jurnalistice și materiale multimedia. De asemena, Concursul „Pictures of the Year International”stimulează participarea cetățenilor simpli din toată lumea la realizarea proiectelor foto documentare.

Au fost anunțați câștigătorii concursului „Pictures of the Year International 2017”, la categoria „Imagini de la fața locului” (1)

Au fost anunțați câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Știri generale” (2)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Impactul calamităților naturale în 2017” (3)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Istorii în imagini din ziarele locale” (4)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Portrete” (5)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Serii de portrete” (6)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Fotojurnalistul anului” (7)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Fotografii din sport” (8)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „În acțiune” (9)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Portrete sportive” (10)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Povestea portretelor sportive” (11)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Sporturi de agrement” (12)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Cei mai buni fotografi sportivi ai anului” (13)

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente