Concursul fotojurnalistic internațional „Pictures of the Year International” (POY) se află la cea de-a 75 ediție de decernare a premiilor pentru cele mai reușite imagini ale anului 2017. Câștigătorii au fost clasificați după mai multe categorii și domenii. Echipa #diez vă prezintă în mai multe serii, toate fotografiile premiate la acest concurs.

În cea de a 12-a serie, vom prezenta imaginile câștigătoare la categoria „Sporturi de agrement” (Recreational Sports).

#1 loc. Michael Ciaglo/ Huston Chronicle. „Cuba”


Boxerii profesioniști, dar și cei amatori din Gimnasio de Boxeo Rafael Tejo se antrenează în aer liber pe timp de apus, vineri, 20 ianuarie 2017. Acest ring i-a ajutat pe sute de boxeri să obțină mai multe medalii olimpice între anii 1968-2000.

#2 loc. Jacob Ehrbahn / Politiken „Campionatul danemarcei la sărituri în apă”

„Ursul polar” Bo Andersen, în vârstă de 43 de ani, cântărește 141 de kilograme și locuiește în orașul Greve. El a câștigat campionatul național după ce l-a bătut pe rivalul în marea finală. Arbitrii au apreciat trei aspecte atunci când acordau punctele. Scufundarea trebuia să fie îndrăzneață și spectaculoasă, splash-ul (stropirea) să acopere o suprafață mare și aplauzele să răsune tare.

#3 loc. Kyung Hoon Kim/Reuters. „Luptătorii niponi”

Luptătorii de sumo de la școala primară scandează în timp ce oferă un interviu la un post de televiziune în timpul turneului sumo-wrestling Wanpaku din Tokyo, Japonia, 30 iulie 2017.

#Premii de excelență

Hector Emanuel/ Freelancer „Volei”

În timpul festivalului Jatha Katu, comunitatea Titicaca din Challapampa sărbătorește această zi jucând volei (femeile) și fotbal (bărbații). Challapampa, Puno, Peru 28 februarie 2017.

#Alex Goodlett / Freelancer. „Încălzirea”

Luke Skocdopole din Big Valley, Alberta, Canada, se pregătește să concureze la Rodeo din 18 iulie 2017.

POY este cel mai vechi și prestigios concurs fotojurnalistic lume. Anual, POY premiază cele mai bune proiecte foto-jurnalistice și materiale multimedia. De asemena, Concursul „Pictures of the Year International”stimulează participarea cetățenilor simpli din toată lumea la realizarea proiectelor foto documentare.

Au fost anunțați câștigătorii concursului „Pictures of the Year International 2017”, la categoria „Imagini de la fața locului” (I)

Au fost anunțați câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Știri generale” (II)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Impactul calamităților naturale în 2017” (III)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Istorii în imagini din ziarele locale” (IV)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Portrete” (V)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Serii de portrete” (VI)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Fotojurnalistul anului” (VII)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Fotografii din sport” (VIII)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „În acțiune” (IX)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Portrete sportive” (X)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Povestea portretelor sportive” (XI)