Curtea Supremă de Justiție are doi judecători noi. Cine sunt aceștia

ere

Parlamentul Republicii Moldova a votat numirea a doi judecători noi la Curtea Supremă de Justiție. Aceștia sunt Victor Burduh și Victor Boico. Aceștia vor activa în cadrul CSJ până la atingerea  plafonului de vârstă de 65 de ani.

Victor Burduh are 49 de ani, s-a născut în satul Gura Galbenei, raionul Cimișlia. A absolvit Facultatea de Drept USM. A fost judecător la Judecătoria sect Hîncești. Apoi în 2003 a fost transferat la Judecătoria sect Ciocana. După reorganizarea instanțelor judecătorești a fost numit în funcție de vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău. În 2014 i s-a conferit gradul III de calificare.

burduh

Victor Boico are 49 de ani, s-a născut în municipiul Chișinău, a absolvit Facultatea de Drept USM. A fost judecător la Judecătoria sect Ciocana, Buiucani. În 2014 a fost ales în funcția de membru al Colegiului Disciplinar din subordinea CSM. Din 2017 ocupă funcția de judecător la Judecătoria Chișinău.

boico

În cadrul ședinței plenare, Victor Boico a fost criticat de deputata PLDM, Maria Ciobanu care a spus că acesta a luat decizii strigătoare la cer: „În 2014 l-ați declarat nevinovat pe Petru Cordoneanu, fostul șef al Direcției Ordine Publică, din cadrul MAI și pe Dumitru Rusu, fostul său adjunct, care au fost acuzați de maltratarea fostei deputate Valentina Cușnir în noaptea din 7 spre 8 aprilie 2009. Ce să înțeleg domnule magistrat, că în temeiul acestor „merite” ați câștigat concursul, chiar dacă ați acumulat cel mai mic punctaj sau că actuala guvernare promovează insistent pe judecătorii implicați din evenimentele din 7 aprilie 2009.”

Victor Boico a declarat că „dosarele au fost examinate multilateral, absolut conform legii. Deciziile mele au fost expuse în Hotărârile sentințelor expuse.”

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente