Facebook contra cost. Cât ar costa un abonament care va elimina publicitatea din feed-ul tău

facebook-logo

Declarațiile lui Mark Zuckerberg din fața Congresului American au alimentat posibilitatea lansării unui Facebook fără reclame, cu abonament plătit.

Întrebat dacă Facebook va fi întotdeauna un serviciu gratuit, CEO-ul celei mai mari rețele de socializare a răspuns că va exista întotdeauna o versiune gratuită. Prin deducție logică, această asociere de cuvinte implică posibilitatea lansării unei variante cu abonament. În respectivul context, nu a mai oferit și alte detalii pe marginea subiectului dar a alimentat numeroase scenarii detaliate în diferite colțuri ale internetului, scrie playtech.ro.

Având în vedere numărul de publicităților care ți se perindă prin fața ochilor într-o sesiune de Facebook și numărul mediu de sesiuni de navigare pe rețeaua de socializare dintr-o singură zi, cineva s-a gândit să facă o estimare legată de valoarea unui abonament. Deși este puțin probabil să fii dornic să dai pe Facebook valoarea unui abonament pe Netflix, aceasta este concluzia la care au ajuns cei de la TechCrunch.

În scenariul în care te-ai abona la Facebook contra cost, conform calculelor efectuate de redactorii TechCrunch, ai ajunge să plătești între 11 și 14 dolari pe lună pentru acest privilegiu. Conform speculațiilor, pentru acei bani, vei avea partea de o experiență foarte similară cu cea pe care o trăiești la această oră. Singura diferență va consta în eliminarea publicităților și, probabil, în micșorarea monitorizării activității tale online pentru personalizarea acelor reclame pe care nu le mai vezi.

Este important de reținut că analiza de mai sus este una ipotetică. Pleacă de la premisa că gigantul american ți-ar cere niște bani în fiecare lună pentru a amortiza banii pe care îi căștigă de pe urma ta din reclame.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente