Încă nu ai decis dacă mergi la Hai Haiduci? Vezi 10 motive de ce ar trebui să fii prezent la acest festival

hhh

După o iarnă atât de lungă, timpul de afară te cheamă să petreci weekend-urile cu prietenii, la natură sau la festivaluri de muzică. Iar pentru că știm cât de greu este să alegi doar una dintre acestea, noi le-am combinat pe toate. Pe 21 și 22 aprilie, la Complexul Etno-Cultural Vatra va avea loc Sport Music Fest Hai Haiduci! by Salomon. Două zile de distracție, două zile de adrenalină și două zile petrecute în sânul naturii. Iar mai jos, găsești 10 motive de ce trebuie neapărat să-ți iei gașca de prieteni și să vii la festival.

#1. Activități de familie

Complexul Etno-Cultural Vatra se va transforma pentru două zile într-un orășel al distracției, unde vei avea parte de activități interactive. Poți veni cu întreaga familie, pentru că pe teritoriul complexului vor fi animatori pentru copii, zmei pe care îi veți putea înălța împreună, caricaturiști care îți vor face portrete haioase. La fel, vei avea posibilitatea să-ți împletești cosițe inedite, să-ți faci tatuaje temporare sau chiar să-ți ajustezi podoaba capilară la un barbershop în aer liber.

#2. Distracții extreme

Dacă îți place adrenalina, în cadrul Hai Haiduci! by Salomon poți să-ți pui la încercare nervii. Cursele pe ATV-uri prin inima Codrilor, cursurile de alpinism, tiroliana sau trambulinele îți vor oferi experiențe inedite, care vor rămâne pentru mult timp în amintire.

#3. Călărie

În cadrul evenimentului vor fi organizate și plimbări călare. Cei de la clubul de hipism „Sparta” vă vor oferi posibilitatea să vă plimbați pe cai său măgăruși și să savurați priveliștea călare.

#4. Zone pentru fotografii

Timpul frumos de afară te obligă să-ți faci fotografii noi, iar unde dacă nu la natură primești cele mai reușite imagini. Pe teritoriul Vatra vor fi amenajate zone pentru fotografii în stil național, iar Ștefan cel Mare cu multă plăcere se va alătura selfie-urilor tale. El se va afla chiar la intrare și va fi primul care-ți va spune bun-venit.

#5. Show

Organizatorii v-au pregătit și adevărate spectacole care-ți vor tăia respirația. Vei avea posibilitatea să urmărești numere de fireshow prezentate de cei de la Sansara. Totodată, cavaleri din perioada medievală vor prezenta numere de luptă, astfel încât vei avea impresia că ai călătorit în timp.

#6. Specific național

Hai Haiduci! by Salomon este un eveniment dedicat anului lui Ștefan cel Mare, iar atmosfera din cadrul festivalului va fi îmbibată de specificul național. În afară de personajul marelui domnitor, și cei din formația „Ștefan Vodă” ne vor bucura cu muzică autentică instrumentală. Muzica vie nu te va lăsa să stai pe loc, iar sunetele instrumentelor muzicale îți vor da fiori.

#7. Concerte

Iar când se lasă seara, pe scena evenimentului vor urca trupe cu renume internațional. Formațiile Lume, Millenium Band, Tharmis și băieții de la Zdob și Zdub vor încinge atmosfera acestor seri de primăvară. Concertele sub cerul liber, într-un cadru atât de pitoresc, sunt cele mai memorabile. Vino să te convingi!

#8. Curse sportive

Hai Haiduci! by Salomon este și un eveniment sportiv, în cadrul căruia se vor desfășura curse de alergare de tip trail pe distanțele de 8, 15 și 30 km prin Codri, dar și cursa de MTB pe distanța de 30 km. Sute de sportivi amatori și profesioniști se vor întrece în pas de alergare și pe biciclete, trecând pe potecile din pădure. Pentru participarea la cursele sportive este necesară înregistrarea prealabilă.

#9. Camping

În afară de faptul că vei avea două zile pline de distracții, ai posibilitatea să-ți petreci și noaptea extraordinar. Vino cu cortul și rămâi noaptea sub cerul liber. Vei avea parte de cântece la ghitară la lumina lunii sau povestiri interesante în cercul de prieteni. Evadează din gălăgia orașului și stai o noapte în sânul naturii. Iar dimineața, vei fi trezit de sunetul goarnei!

#10. Intrarea este liberă!

Exact! Accesul la toate aceste distracții și la concerte este absolut gratuit! Pentru mai multe detalii accesați pagina evenimentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente