Concursul fotojurnalistic internațional „Pictures of the Year International” (POY) se află la cea de-a 75 ediție de decernare a premiilor pentru cele mai reușite imagini ale anului 2017. Câștigătorii au fost clasificați după mai multe categorii și domenii. Echipa #diez vă prezintă în mai multe serii, toate fotografiile premiate la acest concurs.

În cea de a zecea serie, vom prezenta imaginile câștigătoare la categoria „Portrete sportive” (Sports Portrait).

# I loc. Lisa Maree Williams / Freelancer . „Bianca Elmir – Luptă și Credință

Campioana australiană la box, Bianca Elmir, pozează la Centrul de Formare din Stockade pe 15 august 2017, în Canberra, Australia. Sportiva se antrenează înainte de prima sa luptă la Capital Fight Show. Pe lângă lucrul cu tinerii aflați în situații de risc, Elmir face masteratul în domeniul globalizării și a petrecut ceva timp, lucrând în Africa de Sud. Mai mult, Elmir este antrenoare de box pentru femeile musulmane. Acestea i-au lecții de autoapărare, ceea ce nu e specific pentru ele, din cauza mediului de proveniență. După o lungă carieră în kickboxing, Elmir s-a reprofilat în box în anul 2009. S-a născut în Arabia Saudită, iar la vârsta de 2 ani împreună cu mama ei, care divorțase, s-au mutat în Australia, țara de origine a mamei sportivei. La vârsta de 13 ani s-a mutat la Liban, unde a trăit împreună cu bunicii ei. După ce a petrecut o mare parte într-un mediu musulman, ea a început să combine sportul, familia, cultura și credința, iar acum pledează pentru promovarea pe scară largă a Islamului.

# II loc. Jonas Lindkvist / Dagens Nyheter. „Somalia”

Borlänge, Sweden 2017

Mohamed Mire este unul dintre cei mai de succes jucători din bandyteam (asemănător cu hocheiul pe gheață) din Somalia. Echipa se antrenează în Borlänge, când afară e minus 23 grade Celcius. Majoritatea băieților din Somalia au venit la Borlänge în calitate de refugiați. Bandy este sportul național al Suediei și este jucat pe o suprafață mare de gheață.

# III loc. Leah Hennel / Calgary Herald / Postmedia. „Fără titlu”.

Tânărul călăreț, Kade McDonald, din Melville, Sask, pozează pentru un portret după ce s-a jucat în noroi.

Premii de excelență

Matt Gade / The Daily Republic. „O înotătoare”

Lucie Anderson învață la liceul din Mitchell și pozează pentru un portret în piscina de la Hitchcock Park din Mitchell.

Mark Zaleski / Associated Press. „Părul”

Jucătorul echipei de fotbal american Cincinnati Bengals,Dre Kirkpatrick, strigă de la marginea terenului în a doua jumătate a unui meci din NFL împotriva Tennessee Titans duminică, 12 noiembrie 2017, în Nashville, Tenn.

Au fost anunțați câștigătorii concursului „Pictures of the Year International 2017”, la categoria „Imagini de la fața locului” (I)

Au fost anunțați câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Știri generale” (II)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Impactul calamităților naturale în 2017” (III)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Istorii în imagini din ziarele locale” (IV)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Portrete” (V)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Serii de portrete” (VI)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Fotojurnalistul anului” (VII)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Fotografii din sport” (VIII)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „În acțiune” (IX)