Fotografiile cu fațada magazinului „Art Story” sunt populare pe instagram, și orice persoană care trece pe alături nu ezită să facă o fotografie. Magazinul îl puteți vedea des dacă mergeți cu troleibuzul 10, și dacă v-ați întrebat vreodată ce este acolo, echipa #diez vă spune povestea lui.
„Art Story” s-a deschis în toamna anului 2014 pe strada Vasile Alecsandri 57.
Asociația Obștească „Începutul Vieții”, care se ocupă de reabilitarea socială a femeilor, care s-au aflat în diverse situații dificile (trafic, violență în familie, mame singure). Anume de către mâinile acestor femei, antrenate în diverse abilități de artă manuală, este realizat aproape tot sortimentul de produse „Art Story” – jucării textile pentru copii și pentru decor, obiecte de uz casnic, accesorii, scrie mybusiness.md.
Totul a început cam prin anul 2009, când în cadrul ONG-ului „Începutul Vieții” a fost amenajat un „Art-studio psihologic”, unde specialiștii se ocupau nu doar de înlăturarea problemelor psihologice ale femeilor, dar le și învățau arta lucrului manual (cusutul, croitoria, broderia).
Primele articole, cusute personal de către meșterițele noastre, au fost păpușile textile îmbrăcate în costume naționale stilizate. Acestea au fost cele mai simple păpușe, pot chiar să spun primitive, în comparație cu produsele pe care le comercializăm acum în magazinul nostru. Atunci femeile au cusut opt păpuși și fiecare dintre ele avea „povestea sa de viață”, își aveau și un nume. Apropo, aceste păpuși, împreună cu altele, se vând la noi în magazin și acum, iar fiecare astfel de păpușă este însoțită de o „poveste” tipărită pe foaie, fapt care îi impresionează pe cumpărători”, – a zis managerul „Art Story”, Eugenia Cusursuz.
Pentru comercializarea în cadrul magazinului „Art Story” au fost selectate lucrările a mai multe meșterițe, iar în sortiment sunt prezentate mai bine de 100 de tipuri de produse. În mare parte, este vorba despre articole realizate din pânze naturale (suveniruri de Crăciun, perne docorative și pentru copii, diverse genți, huse brodate cu panglici, tablouri aplicative din material de blugi). De asemenea, există lădițe din lemn ornamentate, felicitări lucrate manual, accesorii din lut și mărgele. Prețurile produselor variază între 20 și 200 de lei și mai mult.
Mai multe detalii vedeți pe pagina lor de Facebook.
Aprilie 2019
Februarie 2019
Decembrie 2018
August 2018
Aprilie 2018