Autorul atacului din orașul Munster este un cetățean german. Acesta ar fi avut probleme psihice

germania (1)
Foto: Twitter

Şoferul camionetei care a intrat, sâmbătă, într-un grup de pietoni în oraşul german Munster este un cetăţean german în vârstă de 48 de ani cu probleme psihice, potrivit unor surse din cadrul anchetei citate de publicaţiile Bild şi Der Spiegel, scrie Mediafax.

Jens R. nu are antecedente penale, dar este cunoscut pentru tendinţe suicidale. Locuinţa acestuia din Munster a fost percheziţionată de către unitatea specială antiteroristă GSG9. Potrivit celor mai recente informaţii, anchetatorii analizează un pachet suspect descoperit în camioneta atacatorului. Locuitorii din zonă au fost evacuaţi de urgenţă.

Poliţia locală a interogat martori care susţin că au văzut două persoane care au ieşit din camionetă şi au fugit, la scurt timp după producerea atacului. Această ipoteză nu a fost deocamdată confirmată.

Mai multe elicoptere survolează oraşul Munster, iar majoritatea străzilor din zona centrală rămân închise. Poliţia a pus la dispoziţie un număr de telefon pentru persoanele care pot oferi informaţii despre acest incident.

Cel puţin patru persoane au murit, sâmbătă, în oraşul german Munster, după ce o maşină a intrat într-un grup de pietoni, a anunţat Ministerul german de Interne. Printre victime se află şi atacatorul, care s-a sinucis prin împuşcare. Cel puţin 20 de persoane au fost rănite, iar şase dintre acestea se află în stare gravă la spital.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente