(video) Un meci cu două autogoluri și o lecție pentru echipa lui Guardiola. Cum s-au jucat meciurile Champions League din acestă seară

thumb_56248_default_news_size_5

A doua seară a UEFA Champions League, FC Barcelona a întâlnit pe teren propriu echipa AS Roma, iar meciul serii a fost jucat în Liverpool Unde echipa antrenată de Kloop a jucat împotriva echipei Manchester City.

În faza grupelor din sezonul 2015-2016, catalanii au câștigat cu 6-1. Mai mult, Barcelona este neînvinsă în ultimele 12 meciuri pe teren propriu contra echipelor din Italia. Lionel Messi așteaptă și el cu sufletul la gură duelul cu AS Roma: din cele 100 de goluri înscrise de-a lungul carierei în Champions League, 12 dintre ele au venit împotriva adversarelor din Serie A TIM (în 19 meciuri).

Singurul motiv de optimism al romanilor este parcursul Barcelonei din ultimii ani. Dacă ar pierde această dublă, liderul din La Liga ar bifa a 4-a eliminare în faza sferturilor de finală în ultimele 5 sezoane.

Primul gol a echipei catalane a fost marcat de echipa din Italia, după ce De Rossi a încercat să blocheze o pasă a lui Iniesta către Messi și a deviat în proprie poartă balonul. A l doilea gol la fel este o deviere în propria poartă, după ce Grecul Manolas a încercat să intercepteze o centrare venită din flancul drept al ofensivei catalane, dar a trimis balonul în plasa porții lui Alisson. Pique înscrie al treilea gol  al echipei FC Barcelona după o deviere a portarului echipei din capitala Italiei. Dzeko a reușit să înscrie singurul gol al echipei sale în minutul 80 cu un șut la colțul scurt. Suarez înscrie ultimul gol al partidei în minutul 87, acesta fiind și 8-lea gol în ultimele 11 meciuri pe care le-a jucat la Barcelona și naționala Uruguayului.

Adversare tradiționale în Premier League, Liverpool și Manchester City se află, de asemenea, la primul duel din istorie în competițiile europene. Cele două întâlniri din campionat din acest sezon au fost cu adevărat „nebune”. În tur, echipa lui Guardiola s-a impus cu un drastic 5-0 pe Etihad Stadium.

Returul de pe Anfield Road a adus și mai multe goluri: Liverpool a câștigat cu 4-3 și i-a provocat liderului prima (și până acum singura) înfrângere din acest sezon în campionatul Angliei.

Echipa antrenată de Jurgen Klopp a deschis scorul rapid, în minutul 12 Salah a înscris după ce Ederson a respins șutul lui Firmino. Oxlade-Chamberlain mărește avantajul cormoranilor cu o torpilă de la 20 de metri care s-a oprit direct în vinclul porții lui Ederson. Mane a marcat cu capul, din 6 metri, după o centrare a lui Salah și scorul capătă proporții pe Anfield. Astfel, Liverpool și-a asigurat un bun avantaj și este cu un picior în semifinalele UEFA Champions League.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente