A fost lansată o aplicație care recunoaște orice plantă pe care o fotografiați. Funcționează ca Shazam

identify-plants-cropped-1

Seek (Caută), o aplicație realizată de iNaturalist – o rețea socială dedicată iubitorilor naturii, vă poate ajuta să identificați orice fel de plantă cu ajutorul unei simple fotografii făcute cu telefonul mobil.

Asemănător cu Shazam, aplicația care poate identifica o anumită melodie pe baza înregistrării audio a acesteia – Seek folosește o tehnologie de recunoaștere a imaginilor pentru a identifica diferite specii de plante.

Este o aplicație excelentă pentru cei care fac plimbări în natură și sunt curioși din fire. Fie că vă plimbați în pădure sau în curtea dumneavoastră, puteți afla mai multe despre plantele care vă înconjoară cu ajutorul acestei aplicații care dorește să încurajeze cunoașterea lumii vegetale.

Este o aplicație excelentă pentru copii, dar și pentru adulți. Utilizatorii vor primi informații despre fiecare specie pe care o descoperă, scrie greatnews.

Seek folosește datele și observațiile despre plante strânse pe iNaturalist, cu ajutorul unui program dotat cu inteligență artificială. Odată descărcat pe telefon, utilizatorii primesc o listă cu cele mai comune insecte, păsări, plante și animale din zona în care locuiesc.

Când o fotografie este încărcată, inteligența artificială o analizează, cu scopul de a găsi specia care este în imagine. De asemenea, utilizatorul primește informații importante despre aceasta. În prezent, aplicația poate recunoaște peste 30.000 de specii, însă numărul lor va crește, spun creatorii.

„Singura cale prin care putem îmbunătăți programul este ca utilizatorii să facă în continuare fotografii și să caute noi plante”, a spus co-fondatorul Seek, Scott Loarie.

Puteți descărca aplicația de aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente