Concursul fotojurnalistic internațional „Pictures of the Year International” (POY) se află la cea de-a 75 ediție de decernare a premiilor pentru cele mai reușite imagini ale anului 2017. Câștigătorii au fost clasificați după mai multe categorii și domenii. Echipa #diez vă prezintă, în mai multe serii, toate fotografiile premiate la acest concurs.

În cea de a opta serie, vom prezenta imaginile câștigătoare la categoria „Fotografii din sport” (Sports Feature)

# I loc. Kevin Dietsch / United Press International. „Celebrarea trofeului”

Texas , 14 Octombrie 2017

Jucătorul echipei Houston Astros, Jose Altuve, sărbătorește victoria din meciul cu New York Yankees în al doilea joc din Seria Campionatului American la baseball.

# II loc Patrick Smith. „În șoc”

Londra, 9 August 2017

Karsten Warholm din Norvegia (primul loc, stânga) și Kerron Clement din Statele Unite reacționează după ce au ajuns la finiș în urma cross-ului de 400 de metri cu obstacole, din cadrul Campionatului Mondial de Atletism din Londra.

# III loc. Quinn Ronney / AsiaPac. „Transpirație”

Melbourne, Australia. 17 Ianuarie, 2017

Tenismanul spaniol, Rafael Nadal, se pregătește să lovească mingea în prima rundă disputată împotriva lui Florian Mayer din Germania. Australian Open 2017.

#Premii de excelență

Julian Finney. „Primul la finiș”

Londra, 4 August 2017

Atletul britanic, Mo Farah, a câștigat aurul la cross-ul de 10 km la Campionatul Mondial de Atletism din Londra.

Tom Fox / The Dallas Morning news

„Bărboșii sărbătoresc”

Arlington, 25 iulie 2017

Jucătorii echipei Texas Rangers, Mike Napoli (dreapta) și Jonathan Lucroy (stânga) își ating bărbile, după ce Napoli a lovit al treilea inning la ei acasă împotriva Miami Marlins.

 Quinn Ronney / AsiaPac. „Focus”

Melbourne, Australia. 26 mai 2017

Sportivii se încălzesc în timpul Campionatului Australian de Gimnastică pe Hisense Arena. Fotograful a folosit un efect neobișnuit în care a surprins rotirea în aer a unei gimnaste.

POY este cel mai vechi și prestigios concurs fotojurnalistic lume. Anual, POY premiază cele mai bune proiecte foto-jurnalistice și materiale multimedia. De asemena, concursul „Pictures of the Year International”stimulează participarea cetățenilor simpli din toată lumea la realizarea proiectelor foto documentare.

Au fost anunțați câștigătorii concursului „Pictures of the Year International 2017”, la categoria „Imagini de la fața locului” (I)

Au fost anunțați câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Știri generale” (II)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Impactul calamităților naturale în 2017” (III)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Istorii în imagini din ziarele locale” (IV)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Portrete” (V)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Serii de portrete” (VI)

Cine sunt câștigătorii concursului „Pictures of the Year International”, la categoria „Fotojurnalistul anului” (VII)