Universitatea #diez. 7 motive pentru a depune dosarul la Stockholm School of Economics în Riga

DSC_0355

Până pe 8 aprilie, 2018, mai puteți depune dosarul pentru a obține o bursă de studii la Stockholm School of Economics in Riga. Programul cuprinde trei ani de instruire, cu posibilitatea de specializare în ultimul an, în două din următoarele domenii: Antreprenoriat, Marketing, Finanțe și Economie. Dacă nu sunteți deciși încă, iată câteva motive pentru care ați putea să luați în considerare o oportunitate ca aceasta.

 

#1. Bursa

Există puține universități de top care oferă o bursă integrală pe parcursul celor 3 ani de studii. Prezența grantului oferă posibilitatea tuturor să obțină învățământ de calitate și să își poată urma scopurile, indiferent de amplitudinea lor. Grantul oferit de universitate, în valoare de 24.000 de euro, acoperă atât taxa de școlarizare pentru toți cei trei ani de instruire, cât și cazarea în căminul universității.

#2. Reputația de top a universității

Stockholm School of Economics in Riga este una dintre universitățile lidere de business și economie din Europa. Conform ratingului creat de Financial Times în 2017, SSE Riga ocupă primul loc în regiunea Baltică printre universitățile de business, iar împreună cu universitatea mamă – SSE, sunt liderul în regiunea nordică și baltică.

#3. Multitudinea de organizații studențești

Asociația Studenților întrunește 7 comitete în care membrii se pot implica. Ba mai mult, asociația are sub tutela sa 13 organizații de nivel internațional în care poți obține experiențe valoroase. Printre organizații se regăsesc PeakTime – cea mai mare competiție de business din regiunea baltică; IFund – competiție internațională de trading și investiții, Days of Opportunities – unul dintre cele mai mari târguri de joburi în regiune.

#4. Petrecerile

Petrecerile organizate de SA continuă tradițiile de la începuturile universității. Fiecare are o tematică aparte și adună împreună majoritatea studenților din universitate. Luând în considerație sloganul Asociației Studenților: “Study hard. Party hard.”, fiecare generație de organizatori încearcă să fie mai bună în domeniu, iar studenții au doar de câștigat.

#5. Comunitatea de moldoveni

Precum numărul de cetățeni moldoveni în Letonia este destul de mic, comunitatea este foarte unită și prietenoasă. Pe lângă întrunirile regulate cu ambasadorul, aceștia încearcă să se ajute reciproc, oferind suport și informând despre potențiale oferte de lucru sau alt gen de oportunități.

#6. Ample posibilități de angajare imediat după absolvire sau chiar în timpul studiilor

Majoritatea studenților primesc oferte de lucru înainte de terminarea studiilor. Ba mai mult, calitatea studiilor în cadrul SSE Riga oferă posibilitatea de angajare fără studii de masterat, studenții fiind competitivi chiar după finalizarea perioadei de licență.

#7. Close-knit Community

Fiind o universitate mică (350 de oameni), poți comunica și colabora cu marea majoritatea a studenților pe parcursul procesului de învățare. La sfârșit, pleci atât cu un network bogat, cât și prieteni pe cinste. Merită de menționat că brandul universității aduce absolvenții înapoi în cadrul a diferite lecții, workshop-uri și proiecte, în timp ce studenții au șansa de a comunica cu aceștia și a lega parteneriate.

Criteriile de eligibilitate:

#1. Candidații trebuie să absolvească studiile liceale până în iulie 2018;

#2. Nota minimă la matematică şi limba engleză: 7 din 10;

#3. Experienţa unui an universitar va fi considerată drept avantaj.

Procesul de admitere:

8 aprilie 2018 – termenul limită pentru aplicarea online;

22 aprilie 2018 – examenul de admitere (limba engleză, matematică și aptitudini logice);

8-22 mai 2018 – candidații care au trecut cu succes examenul de admitere vor fi invitați la interviuri.

Decizia finală: 26 mai 2018 – lista studenților admiși va fi publicată pe site-ul universității.

Începutul anului academic: 21 august 2018.

Întrebări legate de procesul de admitere îi puteți adresa lui Mihai Cereș, manager de țară pentru Moldova, la adresa de e-mail: [email protected].

Pentru mai multe detalii despre o astfel de experiență academică, puteți urmări articolele Sorinei Solonaru în cadrul proiectului „Universitatea #diez”. Tânăra ne-a povestit anterior despre profesorii săi și resursele academice folosite.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente