În semn de protest, Elon Musk a şters paginile SpaceX şi Tesla de pe Facebook

MUSK-TWEETS-0

Celebrul miliardar de la SpaceX, Elon Musk, a decis să elimine ambele pagini Facebook ale companiilor sale, după un schimb de replici pe Twitter în care a fost provocat de câţiva dintre fanii săi. Paginile spaţiului SpaceX şi Tesla sunt acum inactive. Dimensiunile conturilor erau imense, fiecare dintre ele având aproximativ 2,6 milioane de fani, scrie Mediafax citând The Verge.

Musk a început dialogul răspunzând unui tweet de la cofondatorul WhatsApp, Brian Acton, cu hashtagul #deletefacebook. „Care Facebook?”, a întrebat Musk. Apoi, un fan i-a transmis lui Musk că ar trebui să şteargă pagina Facebook a lui SpaceX, dacă Musk rămâne „omul”. Musk a susţinut că nici măcar nu ştia de existenţa ei şi apoi a anunţat ferm că o va face, probabil într-o încercare de a-şi păstra statutul de  „omul”.

Decizia lui Musk vine pe fondul unei săptămâni deosebit de proaste pentru compania de social media. În weekend, a fost publicată dezvăluirea că firma Cambridge Analytica, o companie de consultanţă care a lucrat la campania electorală a preşedintelui Trump, a achiziţionat în mod necorespunzător date de la 50 de milioane de utilizatori Facebook. „Răscoala” a continuat de atunci, utilizatorii Facebook manifestându-şi îngrijorarea cu privire la nerespectarea confidenţialităţii lor, în timp ce oficialii guvernamentali solicită răspunsuri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente