(foto) A fost aprobată emblema și culoarea Guvernului, precum și stindardul prim-ministrului. Cum arată acestea

2236281

Guvernul a aprobat astăzi, 21 martie, stindardul prim-ministrului Republicii Moldova. Totodată a fost aprobată emblema corporativă a Guvenrului și culoarea corporativă a Executivului.

Stindardul Prim-ministrului Republicii Moldova reprezintă o pânză pătrată, albastră, având în mijloc Stema de Stat a Republicii Moldova, a cărei acvilă este de aur, şi având bordură componată din pătrate de 1/9 h, în culorile naţionale ale Republicii Moldova, în formula albastru-galben-roşu-galben.

balalallll

Cetăţenii Republicii Moldova şi străinii aflaţi în Republica Moldova sunt datori să manifeste respect faţă de Stindardul Prim-ministrului Republicii Moldova şi să nu comită acte prin care s-ar aduce ofensă acestuia. La ceremoniile de arborare a Stindardului Prim-ministrului Republicii Moldova cu prilejul solemnităţilor, asistenţa va sta în picioare, bărbaţii îl vor onora cu capul descoperit, iar militarii de toate gradele vor da onorul conform regulamentelor militare. Încălcarea premeditată a normelor prezentului Regulament, precum şi profanarea Stindardului Prim-ministrului Republicii Moldova atrag răspunderea în conformitate cu prevederile legislaţiei, potrivit hotărârii aprobate.

De asemenea, a fost aprobată culoarea corporativă a Guvernului Republicii Moldova. Emblema corporativă a Guvernului Republicii Moldova reprezintă un scut heraldic de tip oval, încărcat, în câmp albastru, cu Stema de Stat a Republicii Moldova, a cărei acvilă este de aur.

blabla

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente