Țuțu, criticat de colegele din Parlament. „Domnul Țuțu, ce limbă vorbiți?”, „Iată ce înseamnă a nu cunoaște limba română”

collage

În ședința de azi a Parlamentului, pentru prima dată, deputatul PD Constantin Țuțu a prezentat un proiect de lege de la tribuna principală. După aceasta, Alina Zotea (PL) și Maria Ciobanu (PLDM) l-au criticat din lipsa de cultură și necunoaștere a limbii române, dar și de faptul că nu a dorit să spune în ce limbă vorbește. Acesta spunând că vorbește în „limba de stat”.

După ce și-a încheiat prezentarea proiectului de lege privind eliminarea grupei sangvine din actele de identitate și stipularea sintagmei „Denumirea pașaportului cetățeanului Republicii Moldova se indică în limba de stat”, Constantin Țuțu, a fost întrebat de deputata PL, Alina Zotea, ce limbă vorbește:

-„Este scris expres, limba de stat, ce limbă avem noi? (Constantin Țuțu)

-Limba română (Alina Zotea)

– Așa e scris în Constituție? (CȚ)

– Păi Dvs nu sunteți de acord cu limba română? (AZ)

O altă deputată l-a criticat pe Țuțu de necunoașterea a limbii române. Maria Ciobanu (PLDM) s-a referit la o greșeală din proiect. În loc de „apartenență” etnică, Țuțu a citit „aparență” etnică.

„Iată domnule Țuțu ce înseamnă a nu cunoaște limba română! Și eu vă sugerez colegial: faceți niște exerciții de lectură înainte de a veni la tribuna centrală. Ați schimonosit astăzi o sumedenie de cuvinte, fapt inadmisibil în Parlamentul Republicii Moldova”, a conchis deputata PLDM.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente