Expert-Grup, în parteneriat cu Centrul de Studii Politice Europene (CEPS) lansează cel de-al treilea apel de participare la concursul de eseuri „Youth Essay Prize Competition” pe tematici ce țin de Acordurile de Asociere și ZLSAC dintre Moldova, Georgia, Ucraina și Uniunea Europeană.

La concurs pot participa tinerii cu vârsta de până la 30 de ani, cetățeni ai Republicii Moldova, Ucrainei sau Georgiei.

Este binevenit ca autorii să demonstreze cunoștințe aprofundate legate de Acordurile de Asociere și Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (ZLSAC), obținute prin studii, cercetări sau experiență profesională. Cele mai bune eseuri, vor fi premiate cu câte 500 Euro fiecare.

Organizatorii concursului menționează obligativitatea elaborării eseurilor în limba engleză și calitatea lingvistică bună. Eseurile trebuie să fie analitice, argumentative, să conțină afirmații originale și să nu depășească 3000 de cuvinte.

Publicațiile trebuie expediate până pe 30 iunie 2018 la adresa de email [email protected]. Lista câștigătorilor va fi publicată pe www.3dcftas.eu.

Concursul este desfășurat în cadrul proiectului „Înțelegerea Acordurilor de Asociere și a Zonelor de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (ZLSAC) dintre UE și Ucraina, Moldova și Georgia”, realizat cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare (Sida).

Proiectul este coordonat de Centrul pentru Studii Politice Europene (CEPS) și realizat în parteneriat cu Institutul de Prognoză Economică și Consultanță Politică (IER) din Kiev, Centrul de consultanță Reformatics din Tbilisi și Centrul Analitic Independent Expert-Grup din Chișinău.

Pentru informații suplimentare nu ezitați să ne scrieți la adresa  [email protected], sau la numărul de telefon: +373 22 92 99 94. Persoana de contact: Natalia Chitii, specialist în comunicare.