(video) „Avea o semnificație filantropică și nu era obligatoriu”. Ion Andronache despre Postul Mare de acum câteva secole

ion andronache

Curând începe Postul Mare, care este cel mai lung și mai renumit post din an. Însă creștinii din primele secole a Bisericii nu știau despre Postul Mare așa cum îl avem noi astăzi, mai ales nu știau despre așa noțiune ca „bucate de post” sau postul de mai multe zile. Într-un nou video, Ion Andronache ne povestește cum era și ce însemna postul în acea perioadă.

Astfel, Postul însemna abstinența totală de la mâncare până la apusul soarelui. Postul era benevol, iar nu o regulă obligatorie. Postul avea și o semnificație filantropică. Micul dejun și prânzul de care creștinul se abținea, era împărțit între cei săraci.

Dacă principiul postului era ca oamenii să nu se gândească la mâncare și să o ofere celor săraci, azi lumea este mult mai îngrijorată de ce mâncare să pregătească.

„Deci, postul primilor creștini era abstinența de la mâncare, doar seara ei puteau să guste o mâncare simplă. De obicei, în post, cele mai populare portaluri ortodoxe distribuie articole cu rețete culinare de post, făcând și topuri cu cele mai gustoase mâncăruri de post. În Rusia chiar există astăzi și festivaluri a bucătăriei de post”, menționează Ion Andronache.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente