Universitatea #diez. Admiterea pentru un nou semestru este deschisă. Cum te poți alătura și tu

studenten-trappen-academie
Foto: rug.nl

Acum câteva luni, #diez a lansat proiectul „Universitatea #diez” și astfel am început să învățăm în același timp cu mai mulți tineri din Republica Moldova care au ales să-și continue studiile de licență sau masterat peste hotarele țării. Feedbackul care a venit din partea cititorilor noștri ne impulsionează să lărgim și mai mult băncile „universității #diez”, iar prin acest articol îi invităm pe toți cei care vor să-și împărtășească experiența academică dintr-o altă țară să ni se alăture.

Echipa #diez v-a obișnuit cu nenumăratele articole în care vă sugerăm oportunități de studii peste hotare sau oricare alte tipuri de experiențe internaționale. De multe ori v-am prezentat și poveștile tinerilor din Moldova care au spus „da” provocărilor de acest gen și au câștigat în schimb cunoștințe, prieteni și amintiri pentru o viață întreagă. De data aceasta, am decis să mergem într-un pas cu mai mulți tineri care și-au început în acest an studiile în diverse țări europene. În cadrul proiectului „Universitatea #diez”, ei vorbesc despre experiența lor din punctul de vedere al programului academic pe care au ales să-l studieze, de la subiecte, liste de lecturi, până la profesori sau activități extra-curriculare. Scopul nostru este să le oferim tinerilor de acasă o idee clară despre cum o astfel de experiență poate decurge și evolua.

Până acum am aflat despre profesorii Mihaelei Șerpi din Danemarca, tânăra care studiază acolo Nutriție Globală și Sănătate. Mihaela ne-a prezentat și o listă de resurse utile din cadrul programului său, dar și tot ce trebuie să cunoască un student care vrea să-și continuie studiile în Danemarca.

Gabriela ne-a povestit prin ce metode interesante învață Business și Administrare în Viena, iar Alina ne-a recomandat o listă de filme europene care i-au servit drept temă pentru acasă în primul semestru de masterat la o universitate din Ungaria. Alexandru Ursu ne-a amuzant povestindu-ne despre profesorii săi creativi, iar ulterior ne-a listat câteva resurse publice care pot fi utile oricărui student de la drept.

Alexandr Melnic ne-a vorbit și el despre profesorii săi de informatică din Germania, iar într-un alt articol ne-a spus ce canale de YouTube ar trebui să urmărească un student interesat de acest domeniu.

Sorina Solonaru ne-a oferit sfaturi despre procesul de admitere la SSE Riga, iar anterior ne-a vorbit despre calitățile profesorilor săi. Bogdan Diaconu ne-a spus că a început să iubească matematica în doar câteva luni în Slovacia, iar recent, în cadrul proiectului s-a și alăturat Cristi Axenti, care a povestit că în Danemarca, Marketingul se învață prin rezolvarea problemelor reale ale companiilor daneze.

Vrem să fim utili tinerilor care-și doresc să aibă o experiență academică internațională. Știm că mai presus de oportunități, prieteni noi și un stil de viață complet diferit, o astfel de provocare nu este ușoară deloc și că aduce cu sine o mulțime de întâmplări neașteptate, uluitoare, care îți proiectează viața într-un mod diferit.

Din aceste motive, dorim să ne împărtășim experiențele și să aflăm cum funcționează lucrurile în universitățile de peste hotare. Așa cum am scris mai sus, avem deja studenți în IT, Sănătate, Drept, Business, Marketing, Relații Internaționale, Economie. Vrem să scriem și despre Medicină, Inginerie, Comunicare, Arte, și multe alte domenii interesante. Dacă te afli printre studenții care vor să facă parte din „Universitatea #diez”, contactează-ne:

# pe pagina de Facebook, aici sau aici;

# pe e-mail ([email protected] sau [email protected]).

Proiectul poate fi urmărit aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente