Pe data de 27 februarie, iHUB Chisinau organizează un nou seminar, cu genericul Introduction to Business Intelligence, condus de către Vladimir Stajilov.

În timpul seminarului despre Business Intelligence (BI), vei avea ocazia să descoperi modul în care procesele, tehnologiile și instrumentele ne ajută să schimbăm datele în informații, informațiile în cunoștințe și cunoștințele în strategii care ghidează o organizație.

#Ce reprezintă Business Intelligence?

Business Intelligence (BI) cuprinde o varietate de instrumente, aplicații și metodologii care permit organizațiilor să colecteze date din sisteme interne și din surse externe; pregătire pentru analiză; dezvoltarea și executarea interogării împotriva acestor date și crearea rapoartelor, tablourilor de bord și vizualizărilor de date pentru ca rezultatele analitice să fie disponibile factorilor de decizie corporativi, precum și lucrătorilor operaționali.

Câteva subiecte care vor fi abordate la seminar:
– Ce este BI? Probleme și soluții;
– Strategia de Business Intelligence;
– POV a directorilor și a părților interesate;
– BI inginerie;
– Cerinţe;
– ETL;
– Comasarea surselor de date;
– DB Engine pentru depozitul de date;
– Scripting;

– Reguli de operare a datelor;
– Agregare;
– Raportarea și vizualizarea datelor;
– Securitate;
– Instrumente BI;
– Îmbunătățire continuă, etc.

Despre speaker:
Vladimir Stajilov este un antreprenor în industria tehnologiilor, analist în afaceri și om de știință din Republica Moldova. De-a lungul anilor, a deținut funcții executive în companii internaționale și locale, iar la etapa actuală, este axat pe Business Intelligence și Machine Learning ca activitate zinlică și subiectele cercetărilor academice.

Bilete pot fi achiziționate AICI.