(foto, video) Atac armat la o școală dn Florida, soldat cu 17 morți. Fapta eroică a profesorului care a salvat pe alți elevi

_100034744_a0ff7894-70dc-4c5c-a4e9-bbe583c4d3db

17 persoane și-au pierdut viața miercuri, după ce un tânăr de 19 ani – un fost elev exmatriculat – a deschis focul la o școală din statul american Florida. Este unul dintre cele mai grave 10 atacuri de acest tip din istoria Statelor Unite.

Sunt cel puțin 17 persoane – majoritatea adolescenți, dar și câțiva adulți – care au murit la liceul din Parkland, Florida, au anunțat autoritățile. Suspectul a atacat cu o armă de tip AR-15, purta mască de gaze și avea și grenade.

Mai mult, unul dintte profesorii de sport ai liceului Marjory Stoneman Douglas, care a fost ținta unui atac armat comis chiar de un fost elev, și-a riscat viața pentru a-și proteja elevii. Aaron Feis este acum în stare gravă, după ce a fost împușcat de Nikolas Cruz, autorul atacului, relatează Miami Herald, preluat de libertatea.ro.

Aaron Feis, antrenorul de fotbal al liceului din Florida, a fost scut uman pentru elevii săi, în timpul atacului armat din Florida, în urma căruia 17 oameni și-au pierdut viața. Inițial, supraviețuitorii au crezut că și el se numără printre persoanele decedate. Bărbatul a fost împușcat, însă a supraviețuit și a fost transportat de urgență la spital.

Cine este autorul atacului cu 17 morţi din Florida?

Nikolas Cruz, în vârstă de 19 ani, era un fost elev al liceului Marjory Stoneman Douglas, din Parkland, care a fost exmatriculat din cauza comportamentului său. Foştii colegi de şcoală ai atacatorului au spus că „toată lumea a prezis” că ar putea „face ceva” asemănător cu ce s-a întâmplat miercuri după-amiază şi că unii dintre copii se temeau de el, scrie The Guardian, citat de digi24.ro.

A fost arestat ulterior și acum este audiat de poliție. Are 19 ani, se numește Nikolas Cruz și este un fost elev al liceului, care fusese exmatriculat din motive disciplinare, relatează CNN. Foștii colegi spun că obișnuia să aibă un comportament ciudat și era fascinat de arme.

Dakota Mutchler, de 17 ani, a spus că era prieten cu atacatorul, dar că la un moment dat Cruz a început „să devină din ce în ce mai ciudat aşa că am tăiat orice legătură cu el”. Mutchler a spus că Cruz posta pe reţelele sociale despre uciderea animalelor şi vorbea despre arme şi antrenamente de tras la ţintă.

Victoria Olvera, altă elevă în cadrul liceului a spus: „La început, era drăguţ. Dar mai târziu, s-a schimbat. Din punctul meu de vedere, se comporta exact ca un viitor atacator”.

Un alt elev al şcolii, care a vorbit cu CNN dar a ales să rămână anonim a spus: „Mulţi oameni spuneau că el o să fie. Toţi copiii glumeau … spuneau despre el că el e cel care a dat-o în bară la şcoală, dar se pare că toată lumea a prezis ce s-a întâmplat. E o nebunie”.

Joshua Charo, un fost coleg în vârstă de 16 ani, a spus că singurul subiect despre care vorbea Cruz erau „armele, cuţitele şi vânătoarea”. El a adăugat: „Nu pot să spun că sunt şocat. Dacă ne uităm la trecutul lui, pare genul de copil care ar face aşa ceva”.

Prietenii lui Cruz au spus că vorbea foarte rar despre rudele lui. Cruz şi fratele lui au fost adoptaţi de când erau mici de Lynda şi Roger Cruz. Roger a murit acum 10 ani iar Lynda nu făcea faţă celor doi băieţi, a spus Barbara Kumbatovich, fosta ei cumnată. „A făcut tot ce a putut. Erau adoptaţi şi aveau probleme emoţionale”, a spus Barbara.

Kumbatovich consideră că Nikolas Cruz lua medicamente pentru a se lupta cu fragilitatea sa emoţională. „Lynda avea probleme cu Nikolas de câţiva ani”, a spus ea.

Charo, a declarat că Cruz fusese suspendat în trecut din cauza unor bătăi dar şi pentru că i-au fost găsite gloanţe în ghiozdan.

Jim Gard, profesor de matematică, şi-a amintit că administraţia şcolii a trimis un mail în care avertiza profesorii cu privire la Cruz.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente