Moldoveanul Ion Lazarenco a devenit al 8-lea om din lume care traversat înot 7 strâmtori. Cea din urmă destinație a fost Strâmtoarea Cook

11

Ion Lazarenco Tiron este cunoscut pentru reușitele sale sportive, el avea drept scop să treacă înot 7 strâmtori, a 6-a a fost strâmtoarea Japoneză. Pe 27 ianuarie 2018, sportivul a traversat Strâmtoare Cook din Noua Zeelandă și a devenit al 8-lea om din lume, căruia i-a reușit performanța de a înota 7 strâmtori. 

Sportivul moldovean a înotat timp de 11 ore și 6 minute, iar într-un final a reușit să traverseze strâmtoarea. Într-un interviu anterior, după ce a traversat 6 strâmtori, Ion să spunea că vrea doar să completeze lanțul de 7 minuni ale lumii, „provocare care recent a fost votată drept cea mai dificilă pe care o poate face un om. Lista s-ar completa cu Strâmtoarea Cook din Noua Zeelandă”.

Ion Lazarenco a părăsit Moldova, fiind student la Academia de Poliție. Motivul era că nu-și putea realiza visurile în țara lui. „Am plecat pentru o viață mai bună,  pentru a-mi realiza visurile. De mic copil iubesc sportul. În anii 90’ era greu și nu puteam nicăieri să-mi dezvolt potențialul. Voiam sa întemeiez o familie, de aceea, eu și prietena mea (viitoarea soție) am hotărât să plecăm. Intenția nu a fost sa plecăm în Irlanda, ci să plecăm undeva unde să avem un viitor prosper – viitor pentru copii, pentru un job mai bun”.

Безымянный

Mai multe despre Ion aflați dintr-un interviu anterior acordat pentru diez.md. 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente