Alți doi jurnaliști ruși au primit interzis în Moldova. Veneau să-l intervieveze pe Dodon

Foto: aviatia.ro

Doi jurnaliști ruși care veneau să ia un interviu președintelui Igor Dodon nu au fsot lăsați să intre în țară. Reporterii, care lucrau cu publicația rusă RTVI spun că au fost întorși deoarece nu au putut justifica vizita.

Jurnaliștii afirmau că au o invitație specială de la președinție. „Eu le-am arătat scrisoarea. Ei au zis că nu văd niciun fel de scrisoare”, a spus Mariana Minscher într-o postare pentru instituția la care lucrează.

Autoritățile moldovenești spun însă că reporterii nu au putut confirma aprobarea președintelui pentru interviu. Într-o intervenție pentru DESCHIDE.MD, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi a menționat că „documentul pe care l-au prezentat n-a fost suficient pentru a li se permite intrarea în Republica Moldova. Au plecat înapoi cu următoare cursă, deja trebuie să fie la Moscova”.

Anterior, pe 16 ianuarie o altă jurnalistă rusă, Irada Zeinalova nu a fost lăsată să intre în Moldova. Aceasta urma și ea să ia un interviu lui Dodon. În aceeași zi un alt jurnalist, deja din Ucraina, Roman Shutov, a primit interdicție de intrare în țară, acesta venind la un eveniment organizat sub egida Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Ulterior, jurnalista rusă a fost lăsată să intre după ce Dodon a semnat o scrisoare specială.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente