Fără viză, dar prea scump. Cât ar cheltui un moldovean să ajungă în Peru, Samoa, Micronezia, Antigua și Barbuda

Lama-and-Machu-Picchu-in-Peru-in-South-America

Guvernul a anunțat recent că cetățenii Republicii vor călători fără vize în alte șapte state: Antigua şi Barbuda, Uniunea Dominica, Statele Federale ale Microneziei, Republica Panama, Republica Peru, Sfântul Vincent şi Grenadine, Statul Independent Samoa. Principala grijă pe care ar avea-o cetățenii Moldovei ar fi însă, nu atât viza, cât costul biletului la avion și potențiala oboseală a unui zbor de peste 14 ore.

#diez a aflat cât ar costa un bilet dus-întors din Chișinău până în capitala fiecărui stat. Principalul criteriu aplicat, un zbor tur pe 1 mai și unul retur pe 15 mai.

Ca să ajungi în Samoa, capitala Apia, trebuie să achiți în jur de 2.028 de euro. Astfel, un pasager care ar porni din Chișinău pe 1 mai, ar ajunge la destinație a doua zi, pe 2 mai, trecând prin patru zboruri tur și tot atâtea retur. Zborul tur include orașele Chișinău – Moscova (Rusia) – Shanghai (China) – Aukland (Noua Zeelandă) – Apia (Samoa).

 

apia_samoa_mlea927lx3

În cazul unei vacanțe pe Antigua și Barbuda un moldovean trebuie să scoată din buzunar 1.636 Euro (doar pe bilet). Trei zboruri, dintre care unul trans-atlantic, va trebui să facă potențialul pasager. Chișinău – Varșovia – New York și Antigua (denumirea oficială a aeroportului internațional, aflat ceva mai la nord de capitala micului stat insular, St John).

ant barb

În cazul Panama, orașul și statul cu aceeași denumire, moldovenii ar trebui să scoată din buzunar puțin peste 900 de euro, iar călătoria ar dura peste 34 de ore. Zborul tur se face pe ruta Chișinău – Frankfurt – Panama în timp ce zborul retur Panama – Miami – Frankfurt – Chișinău. În cazul zborului tur este însă vorba de o escală de 20 de ore pe cel mai mare aeroport din Europa, Frankfurt.

panama

Un zbor în capitala statului Peru, Lima, l-ar costa pe un moldovean, în jur de 1.200 de euro. În acest caz, zborul ar include o călătorie prin aeroporturile din orașele Chișinău – Frankfurt – New York și Lima, atât tur, cât și retur.

lima

În cazul micului stat din Caraibe, Saint Vincent și Grenadine, un bilet ar costa în medie 1.000 de euro. Zborul ar dura însă peste 40 de ore, pe ruta – Chișinău – Kiev – Londra – Bridgetown (capitala insulei Barbados) – și în final St Vincent.

maxresdefault

În cazul capitalei Republicii Dominicane, Santo Domingo, un zbor ar costa peste 800 de euro, și ar include ca și alte zboruri în republicile din Caraibe o escală la Frankfurt și una la New York.

domin

Cât despre Statele Federale ale Microneziei, în capitala acestora, Palikir, singura conexiune cu „exteriorul” este prin intermediul vaporului. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul internațional Pohnpei. Cursele sunt însă doar săptămânale și doar spre destinații din insule „învecinate”, cel mai important oraș fiind capitala Papua Noua Guinee, Port Moresby, unde un bilet ar costa peste 2.200 de euro.

portlouis

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente