Un vin bun costă peste 100 de lei (≥5 euro). Asta nu înseamnă în mod expres că, toate vinurile mai scumpe sunt neapărat bune și, viceversa: nu tot ce-i mai ieftin este neapărat rău.

Finewine a selectat cinci vinuri roșii, mai ieftine de 100 de lei, care prezintă, un foarte bun raport preț – calitate.

#1. Cricova, Rara Neagră, Orașul Subteran — 65 de lei

MF1_9670_Fotor

Un vin roșu sec făcut din soiul autohton Rara Neagră. Arome de fructe roșii, corp ușor — un vin care se combină foarte bine cu plăcinte cu brânză de oi. Nu vă speriați de capacul cu filet (screw cap). Există un stereotip la moldoveni că dacă vinul n-are dop de plută, gata, e prost vinul. Nimic mai fals! E plină lumea cu dopuri de acest fel, foarte bune pentru vinurile de consum curent.

#2. Vinăria din Vale, Feteasca Neagră 2016 — 70 de lei

IMG_E1433

Un vin de o frumoasă nuanță rubinie, cu arome intense de vișine și ușoare condimente. Corp mediu, alcool 13.5% — exact atât cât trebuie. Ar face o pereche extraordinară cu o friptură de pui, alături de un caș proaspăt.

#3. Bostavan Dor Roșu, Rara Neagră & Cabernet Sauvignon 2015, Bostavan — 70 lei.

IMG_8806

O combinație reușită dintre soiul autohton Rara Neagră și vigurosul Cabernet Sauvignon. Arome de fructe de pădure și prune afumate, corp mediu, care face o pereche desăvârșită cu o cărniță la grătar.

#4. Fautor *310 Altitudine Merlot & Rara Neagră — 80 de lei

IMG_E1341

În general, noua gamă *310 Altitudine de la Fautor Winery este una reușită, din punct de vedere al calității raportate la preț. Acest cupaj iese în evidență cu o culoare rubinie intensă, arome de vișine și cireșe negre, dar și un gust catifelat. Foarte bun la un frigărui, dar și alte bucate tradiționale din carne.

#5. Asconi, Sol Negru Merlot 2014 — 95 de lei

Istawer-186

Un vin care se apropie de limita de preț auto-impusă în acest top, dar care pare a fi dintr-o categorie ușor superioară. Avem de a face cu un Merlot bine făcut, care abundă cu nuanțe de fructe roșii, iar pe lângă aromele primare, răsar și note de maturare la butoi. De asemenea, vinul oferă și un post gust catifelat.