Poliția atenționează șoferii și pietonii să fie prudenți la condițiile meteo nefavorabile din țară

taxi-masini-iarna-zapada-oras-1-Jean-Mihai-PALSU-550×402

În contextul avertizărilor meteo de cod portocaliu de vânt puternic, ploaie și lapoviță, pentru noaptea de 17 spre 18 ianuarie curent, Poliția Națională recomandă conducătorilor auto să fie prudenți în trafic și să respecte indicațiile, dar și recomandările polițiștilor de patrulare.

Prin urmare, oamenii legii îi sfătuie pe şoferi să conducă atent, adaptând permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic.

Totodată, să fiți atenți că zăpadă pe suprafața carosabilă poate cauza o reacție lentă de frânare. De aceea, păstrați o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușiți manevra de frânare.

Conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să respecte cu maximă stricteţe regulile de circulaţie şi următoarele principii de conduită preventivă:  

# verificaţi farurile;

# nivelul uleiului;

# combustibilul;

# antigelul;

# lichidul de parbriz;

# instalaţia de încălzire.

Verificaţi dacă dispozitivele de iluminare şi semnalizare, ştergătoarele de parbriz şi instalaţiile de climatizare funcţionează corespunzător. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare.

Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi pe cele de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen. Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare a autovehiculului.

Totodată, este bine să aveţi în portbagajul automobilului o lopată, sare/nisip şi lanţuri.

Asiguraţi-vă cu rezerve de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, un telefon mobil pe care să-l folosiţi în caz de urgenţă, precum şi un încărcător/baterie de rezervă.

Informaţi-vă despre condiţiile de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.

Pietonilor li se recomandă să fie prudenți, să traverseze doar în locuri permisive. Asigurați-vă că traversați doar la culoarea verde a semaforului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente