Mai aproape de oameni. Conceptul de „poliție comunitară” a fost aprobat de Guvern

politia1

În Moldova va apărea poliție comunitară. Conceptul acesteia a fost aprobat de membrii Cabinetului de miniștri. Prin intermediul noii idei, Ministerul de Interne își dorește să implice cetățenii în identificarea problemelor comunității în care locuiesc și în găsirea unor soluții pentru rezolvarea acestora. Potrivit ministrului Alexandru Jizdan, inițiativa vine să schimbe percepția oamenilor față de poliție, care este văzută în prezent doar ca un organ de persecutare.

„Prin poliția comunitară vrem să identificăm problemele cu care se confruntă societatea și noi să fim cei care să ajutăm societatea pentru a-și rezolva aceste probleme sau, eventual, dacă sunt întrebări față de noi, să fim cei care vom sprijini cetățeanul Republicii Moldova în rezolvarea problemelor sale”, a declarat ministrul Afacerilor Interne după ședința Guvernului.

Jizdan a mai menționat că de foarte mult timp poliția este văzută de către cetățeni drept un organ de persecutare. Prin inițiativa dată, MAI urmărește să sporească percepția de siguranță și de grijă transmisă de colaboratorii organelor de menținere a ordinii publice, dar și să apropie reciproc poliția de societate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente