„Chișinăul este pentru toți”. Infrastructura urbană va deveni mai accesibilă pentru persoanele cu dizabilități locomotorii

img

Silvia Radu  a chemat reprezentanții AO „Motivație” și ai Centrului de asistență juridică pentru persoanele cu dizabilități să prezinte propuneri vizavi de acest subiect, cu locațiile problematice și adrese concrete pentru a stabili un plan de acțiuni și grafice de rezolvare din partea autorităților municipale.

Edilul-șef și-a arătat disponibilitatea de a adapta infrastructura urbană pentru a asigura accesul persoanelor cu dizabilități locomotorii, a părinților cu copii în cărucioare și a persoanelor în etate, precizând că a fost deja semnată o dispoziție privind elucidarea problemei accesului persoanelor cu dizabilități.

La rândul său, Igor Meriacre, director executiv al AO „Motivație” a precizat că troleibuzele de tip nou deja dispun de rampe joase pentru accesul persoanelor în scaun rulant, însă mai există destule bariere arhitecturale, precum accesibilitatea drumurilor și trotuarelor, a stațiilor de așteptare a transportului, scările trecerilor subterane, rampele de acces la instituții publice etc.

Primarul general interimar a promis crearea unui grup de lucru în cadrul municipalității, în vederea soluționării problemei adaptării la spațiile de acces public. Grupul va stabili un plan de acțiuni, cu obiectivele ce urmează a fi realizate pe parcursul anilor 2018-2019.

AO „Motivație” este o organizație care pledează pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente