City break Amsterdam. Prin ce metodă și-au propus autoritățile locale să reducă turismul

city-break-amsterdam-olanda-696×464

Cei care sunt interesați de un city break Amsterdam ar trebui să-și facă planuri pentru anul acesta, întrucât din 2019 ar putea crește prețurile la cazare.

Consilierii locali din Amsterdam au decis să reducă la jumătate numărul de zile în care își pot închiria locuințele proprietarii înscriși pe platforma online de cazare Airbnb.

De acum înainte, prin Airbnb, un proprietar poate da la închiriat locuința doar 30 de zile, față de 60 de zile, cât era până acum.

„Recunosc faptul că această decizie nu duce la rezolvare aglomerației din oraș, însă cu siguranță vor fi mai puține probleme cauzate de turiști în unele zone ale metropolei”, a declarat Laurens Ivens, responsabil al administrației Amsterdamului, citat de greatnews.

Reprezentanții Airbnb au spus că această decizie va însemna bani mai puțini pentru autoritățile din orașul olandez. Potrivit unor statistici, în 2015 și 2016, platforma online a adus Amsterdamului aproximativ 11 milioane de euro din taxe de la turiști.

City break Amsterdam. Mai puține magazine în centrul orașului

În toamna anului trecut, autoritățile din Amsterdam au mai luat o decizie în ceea ce privește turismul. În octombrie s-a decis interdicția înființării de noi magazine destinate turiștilor, precum cele de suveniruri sau de închiriat biciclete.

Decizia a fost luată în urma unui protest al localnicilor care au reclamat „Disneyficarea” centrului orașului.

Viceprimarul Kajsa Ollongren a fost împotriva deciziei și a declarat atunci că „lipsește echilibrul” și că „nicăieri în altă parte a lumii nu a mai fost luată o asemenea decizie”.

Numărul celor care aleg un pachet city break Amsterdam a ajuns la 17 milioane pe an, potrivit celor mai recente estimări. În centrul orașului ar există în jur de 280 de magazine destinate turiștilor, iar o zecime aparțin chiar Airbnb, arată o analiză Colliers International.

În luna mai a anului trecut, directorul executiv al Amsterdam Marketing, Frans van der Avert, a declarat că își propune să îmbunătățească experiența celor care aleg un city break Amsterdam și va exista mai puțin interes pentru creșterea capacității de găzduire.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente