Un adolescent a investit timp de trei ani peste 11.000 de dolari în Bitcoin, iar acum este milionar

aGFzaD01NjYzZjBlMmI1MzcyN2YzZTJhNWE3YzZjMDEzM2VkNA==.thumb

Eddy Zillan avea 16 ani când a început să investească în Bitcoin, iar doi ani mai târziu, tânărul estimează că a câștigat aproape un milion de dolari din tranzacționarea criptomonedei, relatează The Telegraph.

Tânărul din Ohio a cumpărat Bitcoin în 2015, când prețul monedei era de doar 214 dolari. „Am investit la început 1.000 de dolari, din economiile mele. Apoi am mai făcut rost de 5.000 de dolari de ziua mea, în 2012. Am investit încă 6.000 de dolari din banii pe care i-am câștigat muncind pe timpul verii”, spune Zillan.

Adolescentul și-a deschis inclusiv o afacere prin care oferă consultanță celor care vor să investească în moneda virtuală.

„Am început să folosesc datele analitice, cercetarea pieței, am citit cărți, articole, analize tehnice și am obținut informații de la alți comercianți de succes. În momentul în care am auzit de Bitcoin, nu existau videoclipuri pe YouTube, tutoriale sau orice altceva de acest gen. Am învățat totul despre piața necesară și despre ce ar putea să îmi asigure succesul. Nu am avut niciun mentor și am învățat din greșeli și din foarte multe cercetări”, a declarat tânărul.

Prețul unui Bitcoin a ajuns, vineri, 8 decembrie,  la 17.000 de dolari, o creștere cu 70% înregistrată doar în săptămâna aceasta. Creșterea dramatică este însă comparată de specialiști cu „un tren de mare viteză, fără frâne”. Analiștii vorbesc despre existența unei bule și se așteaptă ca prețul să se prăbușească în momentul în care piața nu va mai putea suporta o creștere atât de mare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente