(foto, video) Atmosferă londoneză în sectorul Rîșcani. Pe străzi „circulă” un autobuz double-decker

23755193_1961504934089729_3163737313263470596_n

În sectorul Râșcani al Capitalei a apărut un autobuz etajat, asemănătoare celor din Londra, dar nu vă grăbiți să ocupați locurile de la al doilea etaj. Acesta este un obiect de artă din cadrul proiectului nonprofit Chișinău is me. Autobuzul este un cadou pentru oraș din partea artiștilor de la proiectul de artă urbană.

Drept bază pentru desen a servit un perete mic, care se contopea cu restul peisajului. La etapa de căutare creativă, artiștii au observat un perete de beton gri și au decis că ar trebui transformat într-un obiect de artă colorat.

„Am hotărât că autobuzul trebuie să fie vopsit în roșu. Dar unde poate fi întâlnit transport public de culoare roșie? Bineînțeles, în Londra. Iată cum a apărut și la Chișinău un autobuz double-decker, chiar dacă e mai mic decât cel londonez”, a subliniat managerul de proiect, Alexandra Rumeanțeva.

În timp ce se lucra la noul obiect de artă, trecătorii, și mari, și mici, priveau cu mare interes la proces, dând de înțeles că le place mult ceea ce văd. Obiectele de acest gen fac aspectul orașului mult mai atrăgător și mai interesant. Autobuzul londonez etajat de la Chișinău îl puteți vedea în apropiere de bulevardul Moscovei intersecție cu strada Matei Basarab.

Chisinau is ME este un proiect nonprofit de artă urbană, realizat de compania Simpals în parteneriat cu  CAPAROL Moldova, care le oferă vopseaua.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente