(foto, video) Geantă „power bank”, scaun medical, instalație care arată maladiile sistemului sanguin, dar și alte invenții etalate la Infoinvent 2017

IMG_3547_962x641

Expoziția Internațională Specializată „INFOINVENT” ediția a  XV-a, este un for recunoscut de proprietate intelectuală, care susține și promovează creativitatea, atragerea investițiilor în activitatea de inovare și transfer tehnologic, realizarea proiectelor mixte privind implementarea invențiilor, tehnologiilor și materialelor noi în economia națională, precum și dezvoltarea cooperării tehnico-științifice internaționale. Echipa #diez a fost prezentă la deschiderea Expoziției Internaționale, unde a aflat despre invențiile liceenilor, dar și studenților din Moldova.

#1. Mașină robot care nu are încă o menire stabilită, e doar un prototip

1

#2. Soluții tehnice pentru protejarea ecosistemelor și a populației din zonele umede împotriva inundațiilor

Invenția asigură protecția împotriva inundațiilor în așezările situate pe maluri de apă, menținând în același timp starea ecologică a zonelor umede. Soluția (invenția) tehnologică este formată dintr-un baraj de protecție care asigură conectivitatea la râu prin viaducte prevăzute cu porți pentru controlul nivelului apei, o stație de monitorizare online a nivelului și calității apei și un sistem de alarmă.

IMG_3525_962x641

#3. Instalație menită să arate mecanismul dereglărilor ale principalelor maladii ale sistemului sanguin

Eugen ne-a relatat că a inventat această instalație împreună cu fratele său Vladimir. Prin aceasta ei doresc să demonstreze cum funcționează mecanismul dereglărilor al celor mai principale maladii ale sistemului sanguin (infarctul miocard, stenoza renală, insultul, etc.). Instalația din imagine „va ajuta nu doar elevii, dar ștudenții de la medicină. La fel poate fi utilizată și la traininguri pentru a le arăta oamenilor cum au loc dereglările din sistemul circulator, totodată să cunoască cum să prevină maladiile”, ne-a explicat tânărul inventator.

collage2

IMG_3547_962x641
Valic Vladimir și Eugen, elevi ai Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, mun. Cahul

#4. Construcție care stochează energia solară și eoliană

Această construcție are la bază două tipuri de enrgie: solară și eoliană. În interiorul obiectului se află un acumulator care acumulează stochează energia, după care poate fi utilizată pentru chestiuni personale.

54

#5. Geantă „power bank”

Această geantă are la bază instalată o baterie solară, care încarcă un acumulator, iar, ulterior acesta poate fi folosit ca un power bank (cu ieșire USB) pentru telefon, cameră foto etc.

IMG_3556_962x1443
Victor Garbuz, elev al Liceului Teoretic „Universul”

#6. Scaun medical care previne hernia de disc

Acest scaun medical este creat pentru a ajuta oamenii cu probleme de spate care vor să prevină anumite probleme de sănătate. Acesta funcționează în felul următor: acele două mânere (albe) vin sub brațe, după care poate fi acționat ca sistemul o dată la 45 de minute ori o oră să tragă de coloană în sus,  în felul acesta se produce diminuarea stresului asupra coloanei vertebrale. Greutatea maximă pe care o va putea ridica este 120 de kg. Prototipul costă 1.500 de euro, însă va fi vândut la nivel de serie cu un preț de 50-60% mai ieftin.

cxcx
Universitatea Lucian Blaga, România

Evenimentul este organizat o dată la doi ani de Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI) în parteneriat cu Academia de Științe a Moldovei, Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic, CIE ,,MOLDEXPO” S.A., cu suportul Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale și a Oficiului European de Brevete.

Expoziția Internațională Specializată „INFOINVENT” se va desfășura în perioada 15 – 18 noiembrie, la Moldexpo.

IMG_3495_962x641

IMG_3490_962x641

IMG_3500_962x641

Harta Pavilionului

Print

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente