Reprezentanți ai ONG-urilor din România și din Republica Moldova se reunesc la Cluj-Napoca. Care este motivul

DSC_1775a_960x640

Asociația Grupul de Inițiativă Basarabeană din Cluj-Napoca lansează cea de-a doua ediție a proiectului Forumul ONG-urilor „ONG Network”, care se va desfășura în acest an la Cluj, în perioada 15-19 noiembrie 2017 și va întruni peste 80 de participanți din organizații non guvernamentale din România și din Republica Moldova. Tematica din acest an a Forumului este „Accesarea fondurilor publice de finanțare și a sponsorizărilor pentru ONG-uri”.

Deschiderea Forumului va avea loc joi, 16 noiembrie, ora 11.00, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca și va continua cu o serie de prezentări ale fondurilor publice de finanțare de la Universitatea „Babeș-Bolyai”, Primăria Cluj-Napoca și Direcția Județeană Sport și Tineret, precum și cu prezentări ce vizează posibilitatea finanțării proiectelor ONG-urilor de către mediul privat, susținute de Organizația „Segmente” din Cluj-Napoca.

 

DSC_1717a_960x640

În cea de-a doua zi de Forum, vineri, 17 noiembrie, de la ora 10.30, în Sala de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoca se va desfășura conferința „Anul Centenarului – Dialog intercultural între Republica Moldova și România”.

Conferința presupune o discuție publică cu privire la proiectele și programele desfășurate de instituțiile publice în anul 2018, cu scopul de a informa și încuraja ONG-urile să se implice activ în cadrul programelor ce vor marca marele eveniment atât la nivel local, cât și național. La conferință vor participa reprezentanți ai Primăriei Cluj-Napoca, ai Casei de Cultură a Studenților, ai Universității „Babeș-Bolyai”, alături de tineri din ONG-urile din Cluj-Napoca, reprezentanți din 14 asociații de basarabeni din România și membri din Consiliul Național al Tineretului din Republica Moldova.

Ediția din acest an vine și cu un program de divertisment pentru participanți, care include seri de socializare, film, teatru, mijloace importante în procesul de creare a unui cadru favorabil pentru transferul de experiență între reprezentanții organizațiilor și descoperirea comunității clujene.

Forumul „ONG Network” este un proiect implementat în parteneriat cu Universitatea „Babeș-Bolyai”, Primăria Cluj-Napoca, Casa de Cultură a Studenților, Consiliul Județean și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Cluj, alături de alți sponsori și organizații non guvernamentale.

Grupul de Inițiativă Basarabeană din Cluj-Napoca este o organizație apolitică și nonprofit, cea mai importantă entitate de reprezentare a studenților și elevilor din Republica Moldova care își fac studiile în orașul Cluj-Napoca.

GIB Cluj are o experiență de peste 10 ani în informarea și reprezentarea studenților, apărarea drepturilor acestora, susținerea în procesul integrării în societatea clujeană, promovarea multiculturalității, susținerea minorităților etnice, desfășurarea activităților cu caracter academic, social și cultural.

Mai multe detalii despre proiect puteți găsi pe pagina oficială GIB Cluj sau pe pagina Forumului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente