(video) Istorii reale din viața adolescenților. „Este oare sexul o dovadă a iubirii?” Ce mărturisesc tinerii și ce spune psihologul

22547831_1511351055612415_1892981170_n

Alex, un tânăr de 17 ani, și-a povestit istoria, care pentru prima data l-a adus față în față cu egalitatea sau difirențierea relațiilor sexuale și ale sentimentelor. „Am întâlnit-o pe Veronica într-un parc. Era foarte amuzantă, am descoperit interese comune. Cred că ne-am îndrăgostit unul de celălalt. Cam la o săptămână, am întrebat-o dacă vrea să iasă cu mine în oraș. A acceptat. Chiar am ținut mult la această fată.”

După o lună de relație, Veronica a venit cu o propunere pentru Alex, care l-a uimit, însă pe care îi era dificil să o refuze. „Mi-a propus în glumă să facem sex, acest fapt m-a uimit enorm, nu mă așteptam de la ea. Mă întrebam dacă nu e prea devreme. Pe de altă parte, nu doream s-o dezamăgesc.” Deși tânărul încerca să evite subiectul, acesta reapărea din ce în ce mai des din partea Veronicăi. „O iubeam și doream să știe acest lucru. Dacă nu mă decid, va crede că nu-mi pasă de ea și ași putea să o pierd.”

Într-un weekend părinții tinerei au plecat din oraș, iar Alex și prietena sa s-au găsit la ea acasă, însă totul a decurs mai puțin plăcut decât se așteptau ei. „Seara a fost un dezastru total. Nici pe departe ceea ce mi-am imaginat eu despre primul meu sex cu o fată. Eram amândoi stresați și ne simțeam incomod. Îmi era rușine, credeam că e ceva în neregulă cu mine. Veronica a izbucnit în plâns, își cerea scuze în continuu, zicea că m-a dezamăgit.”

Alex și Veronica s-au despărțit la scurt timp după evenimentele din acea seară, iar tânărul a ieșit cu o concluzie în urma experienței. „Dacă am fi discutat sincer înainte de a o face, poate nu ajungeam la această situație.”


Site-ul pentru adolescenți 12+ a invitat un psiholog, care a povestit deschis despre diferența între sex și iubire, problemă pe care a confruntat-o nu numai protagonistul istoriei de mai sus, ci și sute de alți tineri. Oxana Șevcenco a răspuns la întrebarea ce îi macină pe ei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente