Îmbracă un tricou și citește cartea ce te va ghida în dezvoltarea unei afaceri creative. Unde o poți găsi în Moldova

Book-Launch-3-people
Foto: davidparrish.com

O idee – cu asta începe calea oricărei afaceri. Începutul însă este de cele mai multe ori confuz, neclar, iar cea mai bună idee este să apelăm la ajutorul cuiva experimentat. Afacerile creative au o dezvoltare particulară, iar Moldova este încă novice la acest capitol, motiv pentru care experții internaționali în acest domeniu sunt cele mai sigure surse de la care să preluăm sfaturi. Recent la Chișinău a fost lansată cartea „Tricouri și Costume – Ghid pentru o afacere creativă”, scrisă de David Parrish, specialist în industrii culturale și creative. Cartea a fost tradusă în limba română și poate fi găsită în mai multe librării din Moldova.

David Parrish este un expert cu notorietate mondială în sfera industriilor și antreprenoriatului creativ. Activitatea sa a obținut recunoaștere internațională, antreprenori din peste 50 de țări beneficiind de consultanță și suport din partea sa.

Discursurile și prezentările lui David Parrish ilustrează cum să obții succesul prin abordarea creativă a afacerilor. David explică cum pot fi utilizate eficient modelele creative de business, avantajele competitive, marketingul strategic, proprietatea intelectuală, strategiile de creștere. Companiile susținute de consultant sunt din diferite domenii – media, tehnologii, fashion design și atestă o creștere importantă a vânzărilor și profiturilor. Unul dintre atuurile lui David este faptul că el însuși vine din sfera industriilor creative, unde a lansat și a gestionat afaceri de succes.

Pe pagina Programului de Cultură și Creativitate al UE-Parteneriatul Estic 2015 – 2018 puteți găsi și un curs susținut de David Parish despre planificarea strategică.

„Este minunat să pot distribui această carte antreprenorilor creativi din Moldova. Sper că aceasta va juca un rol important în dezvoltarea industriilor creative și a economiei creative din țară”, a menționat autorul în cadrul evenimentului de lansare.

Cartea „Tricouri și Costume – Ghid pentru o afacere creativă”, tradusă în limba română, a fost publicată de Editura ARC cu suportul Programului de Cultură și Creativitate al UE-Parteneriatul Estic 2015 – 2018, al cărui partener în Moldova este Fundația Soros. Lansarea a avut loc luna trecută în cadrul unui eveniment desfășurat la librăria „Librarius” din Capitală.

Ediția în română a cărții este disponibilă în 25 de librării „Librarius” din Chișinău, Orhei, Cahul, Ungheni și Bălți. Cartea poate fi cumpărată și în librăriile PRO NOI, dar și online pe www.pronoi.md, atât în Moldova cât și în România. Aceasta mai poate fi obținută de asemenea și direct de la Editura ARC.

Ghidul a fost publicat inițial în Marea Britanie și a fost tradus ulterior și distribuit în alte 10 țări. Acesta poate fi accesat și gratuit în limba engleză în format scris cât și în format audio.

Echipa #diez va reveni în curând cu o recenzie a cărții.

***

Articolul a fost produs în cooperare cu  Programul de Cultură și Creativitate al UE-Parteneriatul Estic 2015 – 2018 – culturepartnership.eu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente