(foto) Zonă de relaxare, restaurante și săli de conferință. Cum va arăta noul parc IT din Chișinău

exterior10

Domeniul IT este în continuă dezvoltare în Republica Moldova. El devine tot mai atractiv pentru tinerii din țară, iar companiile străine decid să își deschidă sedii în Chișinău. Cu această evoluție, în 2016 a început construcția unui nou parc IT, care va combina natura și lumea noilor tehnologii.

Cam1n

exterior6

„Digital Park” va fi un ecosistem dinamic pentru activitatea și prosperarea companiilor IT locale și internaționale într-un mediu confortabil, performant și inspirațional. Dezvoltarea parcului este bazată și orientată spre sustenabilitate și îmbunătățirea mediului înconjurător, oferind prioritate tehnologiilor ecologice moderne și creării spațiilor verzi.

 

coworking1ps

Acest complex de clădiri va cuprinde oficii, lobby cu săli de conferință, restaurante, locuri de parcare, spații verzi. Bugetul total al proiectului este de peste 20 mln de euro și își propune să devină un început de „Silicon Valley” în Moldova.

 

exterior10

coworking8ps

Dezvoltarea parcului este planificată în patru etape. Prima etapă a fost pornită în 2013 când a fost renovată o clădire, unde s-a deschis școala de IT Academy+.

 

coworking12ps

Etapa a doua a fost lansată în 2017. Ea prevede finisarea blocului început la etapa 1. A treia etapă prevede demolarea halei industriale, și construirea blocurilor F și G cu oficii moderne și amenajarea a 5.600 m2 de spații verzi. Ultima etapă prevede construirea blocului F cu oficii moderne și a unui complex sportiv.

 

lobby1ps

La final, complexul va avea o suprafață de aproape un hectar, iar finalizarea lui se estimează a fi în 2022.

Odată construit, „Digital Park” va deveni un centru alternativ al Capitalei.

 

lobby2ps

lobby3ps
Unde se va găsi parcul:

666666

foto hartă: agora.md

Autoare: Elena Plămădeală

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente