Requiem for Zeitgeist. Pe Internet a fost publicată o povestire a lui Kurt Vonnegut necunoscută până acum

kurt
Foto: nuvo.net

Revista The Nation a publicat una din cele cinci povestiri ale lui Kurt Vonnegut descoperite anul trecut în arhiva scriitorului.

Revista The Nation a publicat una din cele cinci povestiri necunoscute ale lui Kurt Vonnegut, incluse în volumul „The Complete Stories”, scrie knife.media.

Textul nu are indicată data și e pentru prima oară când este prezentat publicului larg.
Mulți prozaici americani ai secolului trecut au colaborat cu diverse reviste cum ar fi The Saturday Evening Post, Collier’s, Liberty și This Week pentru a se întreține în perioadele mai grele, spune editorul Richard Lingeman în prefață. Vonnegut nu a fost o excepție, și acesta periodic scria pentru reviste. „Requiem for Zeitgeist” este unul din aceste texte, o povestire care așa și nu a fost acceptată spre publicare.
Opera o găsești pe site-ul revistei The Nation.

Volumul „Complete Stories” a fost lansat pe 26 septembrie și include 29 de povestiri. Unul din editorii cărții, Dan Wakefeald, a vizitat anul trecut arhiva lui Vonnegut din Bloomington, unde a și descoperit aceste manuscrise.

Kurt Vonnegut, Jr. (n. 11 noiembrie 1922 – d. 11 aprilie 2007) a fost un romancier american, cunoscut pentru operele sale „Abatorul cinci” (Slaughterhouse-Five, 1969), „Leagănul pisicii” (Cat’s Cradle, 1963) sau „Micul dejun al campionilor” (Breakfast of Champions, 1973), romane în care combină armonios și unic satira, umorul negru și genul științifico-fantastic.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente