(foto) Lupta cu taxele informale din școli continuă. O mămică, la fel, refuză să plătească orice bani pentru xerox, cadouri sau ferestre

mamaindicollage

După ce a văzut exemplul lui Vitalie Braniște, părintele care a refuzat să plătească banii care se strângeau cu ocazia Zilei Profesorului, o altă mămică s-a arătat indignată și refuză să plătească banii strânși pentru diferite ocazii în liceul unde învață copii ei.

„Draga comitet, sunt mama lui (….)

Când a fost adunarea de părinți și trebuia să completăm un formular cu opinii și nu știu ce acolo, eu am scris că refuz categoric sp cumpăr mobilier școlar, xeroxuri, ferestre și alte unități ce țin de datoria direcției și nu a noastră, a părinților. Au fost azi în hol amenințări cu CNA-ul , semnez și eu la amenințările astea. Aceasta este o școală de stat și orice strângere de bani este ilegală, indiferent dacă are părintele bani sau nu. Pentru că, la noi se dă banul fără nici o problemă și sunt lucruri ce trebuiesc schimbate.

De exemplu. Xeroxul. Hai să fim serioși. Părinții achită anual zeci de mii de lei în fondul școlii (tot ilegal). Păi trebuie de făcut un demers la direcția școlii și din tot bănăritul cela să se aloce bani pentru un aparat de xerox pentru folosința cadrului didactic. Instalat în anticameră. Ăsta e un lucru normal și logic, nu tot scandalul din hol făcut azi de părinți. Eu sunt de acord că un profesor are mult de lucru cu printerul și xeroxul, însă este direcția școlii la urma urmei. Și miile achitate în fondul școlii. Pentru că, să fim de acord, școala asta e fix așa cum a fost cu 20 ani în urmă și puțina vopsea în primăvară nu face toți banii dați de părinți.

Cu respect, Suna Veronica, mama a 3 copii.” spune mămica.

mamaindi1

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente