(foto) Colecția personală a lui Audrey Hepburn scoasă la licitație în Londra. Iată ce curpinde

150713-Audrey-Hepburn-tease_ge3zo6

Fiii lui Audrey Hepburn au decis să vândă la licitație colecția personală a vedetei hollywoodiene a cărei popularitate, la 24 de ani după moarte, nu se dezminte.

„Tot ce vedeți aici se afla în podul casei noastre din Elveția. Mama mea nu era o colecționară, dar ea păstra anumite obiecte din motive sentimentale, pentru că îi aduceau aminte de anumite lucruri”, a declarat pentru AFP Luca Dotti, unul dintre cei doi fii ai actriței care a murit de cancer în 1993, la vârsta de 63 de ani.

În total 500 de loturi care i-au aparținut actriței britanice născute în Belgia — dintr-un tată britanic, bancher de profesie, și o mamă care făcea parte din aristocrația olandeză — vor fi scoase la licitație pe 27 septembrie.

2

Printre ele, valiza cu care a venit la Londra în 1948 pentru a-și încerca norocul ca actriță, precum și mai multe scenarii originale adnotate de mână, printre care și „Breakfast at Tiffany’s” (1961).

Însă în special garderoba actriței, celebră pentru eleganța ei, va fi în centrul vânzărilor: rochii negre, pantofi de toate culorile, eșarfe și ochelari.

1

Printre piesele de rezistență ale colecției găsim rochia cocktail strălucitoare din satin bleu semnată de creatorul Hubert de Givenchy, a cărui muză a devenit, sau ținutele Valentino, cu talii atât de fine că puține femei le puteau îmbrăca, potrivit fiului actriței Sean Hepburn Ferrer.

De asemenea, sunt scoase la vânzare pardesiul bej Burberry purtat în „Breakfast at Tiffany’s” sau port-țigaretul din filmul „My Fair Lady” (1964).

5

Vor fi scoase la licitație și obiecte mai intime, precum pictura „My garden flowers”, pe care actrița a pictat-o când era însărcinată cu cel de al doilea copil, Luca Dotti, sau mica sa cameră personală cu care îi plăcea să-și filmeze anturajul.

Sean Hepburn Ferrer și Luca Dotti au preferat să păstreze anumite fotografii, în special cu mama lor în copilărie, sau premiile pe care le-a primit, precum Oscarul câștigat în 1954, pentru rolul din „Roman Holiday”.

„Îmi plac în mod special începuturile. Viața ei înainte de a deveni Audrey Hepburn”, a mărturisit Dotti.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente