Fundatia Filantropica Hospice Angelus Moldova a reușit să obțină aprobarea USAID dar și FHI 360 privind implimentarea proiectului ”Împreună putem invinge cancerul!”. Acest proiect este parte a grant-ului ”Cetățenii acționează” coordonat de FHI 360, organizație non-guvernamentală care pledează pentru o societate civilă durabilă.

Proiectul propus are la bază normele și standardele Fundației Filantropice Medico-Sociale “Hospice Angelus Moldova” privind implicarea persoanelor diagnosticate cu cancer în viața socială și promovarea drepturilor acestora. Această idee de proiect a apărut din necesitatea și dorința potențialilor noștri beneficiari. În prezent, în Republica Moldova nu s-a implementat un astfel de proiect.

Este o necesitate stringentă de acoperire a domeniului social. Aceasta este motivația de a crea o platformă de advocacy în cadrul Centrului de Îngrijire Paliativă din satul Isacova, raionul Orhei,  unde vor fi organizate sesiuni de consiliere atât pentru persoanele diagnosticate cu cancer, cât și pentru familiile acestora. În cadrul acestor sesiuni, ei vor beneficia de: ședințe de consiliere psihologică pentru a rezista șocului suferit la diagnosticare și tratamentului; întâlniri cu cadre medicale și un nutriționist ce oferă noutăți în domeniu și o dietă adecvată; ore de comunicare  între beneficiari și activități culturale.

Lansarea oficială a proiectului va avea loc in data de 26 septembrie, ora 11.00 la Centrul de Ingrijiri Paliative Pediatrice ”Casa Angelus” din s. Isacova, Orhei.

În urma proiectului, organizatorii și-au propus: informarea și consilierea psihologică a unui grup de 50 persoane (25 diagnosticate cu cancer și 25 rude ale acestora) care vor fi implicate direct de la începutul proiectului până la sfârșitul acestuia; crearea unui profil pe o rețea de socializare pentru promovarea platformei plus informarea celor interesanți de acest subiect și ajutarea acestor persoane să se reintegreze mai ușor în societate.

Proiectul ”Impreună vom învinge cancerul!” este unicul de acest gen, iar toate persoanele care vor beneficia de el se vor bucura de un rezultat imediat, dar și de unul de lungă durată.