„Nici prea cremoasă, nici cu gust de lapte, nici amară”. Elvețienii au inventat un nou tip de ciocolată

ruby-chocolate-barry-callebaut

De 80 de ani omenirea nu a avut nici o inovație în domeniul producerii de ciocolată. Celelalte tipuri de ciocolată: albă, neagră și cu lapte au simțit schimbare doar prin adaosul fructelor sau altor gusturi, precum sunt caramela, biscuiții sau stafidele. Însă o companie elvețiană a inventat ciocolata Ruby. Despre ce este vorba aflați din articol.

Reprezentanții companiei „Barry Callebaut” spun că la producerea noului tip de ciocolată a fost utilizată nuca ruby de cocoa pentru a crea „Ruby ”cu „gust de pomușoare și fructe cu o finețe nemaipomenită”.

În anul 1930 a fost creată ciocolata albă, iar ciocolata roz este inovația care vine peste 80 de ani. Ruby are gust de pomușoare, însă nu conține adaosuri, fiindcă gustul și mirosul provine de la specificul nucii.

„Ruby este diferită de celelalte tipuri de ciocolate. Ea oferă un gust fresh și are o textură ușoară și cremoasă.”, spune expertul în ciocolată și editorul cărții Kennedy’s Confection, Angus Kennedy pentru The Sun.

Se spune că ciocolata Ruby oferă o experiență nouă papilelor gustative, ea nu este „nici prea cremoasă, nici cu gust de lapte, nici amară”. Lansarea acesteia a avut loc în Shanghai, China pe data de 5 septembrie 2017.

Numele companiei Barry Callebaut Group se regăsește pe lista SIX Swiss Exchange (unul dintre principalele grupuri de import, export din Elveția) din anul 1998 și a fost creată în urma împreunării companiei belgiene Callebaut și producătorul de ciocolată francez Cacao Barry.

Photo: today.com
Photo: today.com
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente