Plahotniuc, mesaj în ziua de 31 august: Istoria moldovenilor s-a scris în limba română

Plahotniuc
Foto: Privesc.eu

Președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a publicat o postare pe contul său de Facebook dedicată zilei de 31 august. Acesta a ținut să reamintească că istoria moldovenilor a fost scrisă în aceeași limbă, în limba română.

În mesajul său, președintele PDM îndeamnă cetățenii să privească spre viitor fără „să pierdem însă autenticitatea noastră națională”.

„ Într-o lume în care suntem din ce în ce mai conectaţi la valorile universale, evoluţia fiecăruia dintre noi şi modernizarea ţării noastre nu trebuie să umbrească simbolurile care ne-au definit istoria și ne reprezintă ca popor. 

Ziua de 31 august ne aminteşte, an de an, că istoria moldovenilor s-a scris în aceeaşi limbă, limba română. Avem datoria să celebrăm tezaurul culturii noastre și să transmitem mai departe această moştenire. La mulţi ani, de ziua limbii noastre naţionale!”, a scris Vlad Plahotniuc pe pagina sa de Facebook.

De cealalt parte, precizăm că președintele Dodon a mers dis-de-dimineață în centrul Capitalei, pentru a depune flori la monumentul lui Ștefan cel Mare. Printr-o postare pe Facebook, acesta a spus că sărbătorește astăzi „limba moldovenească”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente