Trăim într-o lume împânzită de gadget-uri, iar scriitorii de cărți ficționale din secolul XX și cei din secolul XXI văd viitorul în culori diferite. Află din articol care sunt cărțile care prezintă viziuni distopice despre viitor.
# Copii ai lumii noi de Alexander Weinstein
Nuvela conține 13 povestiri scurte în care este descris un viitor imaginar. Asemănător cu serialul de pe Netflix „Oglinda Neagră”, povestirile sunt diferite și conțin memorii ale diferiților oameni, realități virtuale și roboți care se aseamănă cu oamenii.
„Povestea slujitoarei” este un roman a cărui acțiune are loc într-un viitor distopian unde o organizație suprimantă și religioasă preia puterea asupra guvernului SUA. Femei tinere sunt furate, identitățile lor sunt șterse, iar ele sunt impuse să poarte copii care apoi sunt luați de la ele. Istoria publicată în 1985 atinge temele moderne precum feminismul, sexualitatea și manipularea puterii.
# A șasea extincție de Elizabeth Kolbert
Combinând știința și istoria, Kolbert ilustrează impactul uman asupra mediului înconjurător. Cartea ce a primit Pulitzer Prize povestește despre un viitor al planetei influențat de oameni și activitatea lor distrugătoare.
# Asta schimbă totul. Capitalism vs. Mediu de Naomi Klein
Klein încearcă să aducă cititorul să abandoneze capitalismul și să restructureze economia globală și sistemul nostru politic pentru a merge spre un viitor mai verde. Ea insistă asupra faptului că trecând peste capitalism oamenirea va reduce emisiile de CO2 și va apropia clasele sociale pentru a crea un nou concept al democrației.
# Fizica viitorului de Michio Kaku
Cartea scrisă în 2011 prezintă ideea fizicianului Michio Kaku despre tehnologie, medicină și călătorii, unde acesta prezice invențiile pe care lumea poate să le folosească în viața de zi cu zi, în câteva sute de ani, precum este ascensorul în spațiu, lentilele conectate la Internet și mașinile zburătoare.
Publicată în 1948, nuvela distopică scrisă de George Orwell prezintă o lume nouă care trăiește în anul 1984. Viața este sumbră și mereu monitorizată de Big Brother și Poliția Gândirii. Autorul prezintă pericolele totalitarismului și vieții în cadrul unei societăți care poate cu ușurință șterge trecutul.
# Fahrenheit 451 de Ray Bradbury
Guy Montag este un pompier într-o lume unde televizorul este în centrul atenției, unde serialele și emisiunile televizate conduc lumea, zombează societatea, iar cărțile dispar. Fiind pompier Montag nu trebuie să stingă incendii, ci să le provoace, să incendieze cărțile care încă au rămas.
# Minunata lume nouă de Aldous Huxley
Copii născuți în laborator, delimitarea rangului social încă în lichidul ombilic și consumul permanent de droguri este viitorul lui Huxley. Protagonistul Bernard Marx nu se limitează la ceea ce i se oferă și se întreabă dacă mai există ceva în afară de ceea ce poți vedea cu ochiul liber.