Un marș pe jos din Alba Iulia spre Chișinău! Cum vor fi marcați cei 100 de ani de la Marea Unire

unire
Foto: ODIP

Planuri mari pentru marcarea celor 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Organizațiile unioniste din Moldova și România au plănuit câteva activități grandioase.

Organizațiile și-au unit forțele și pregătesc acțiuni de amploare pentru marcarea Centenarului 2018, altele decât cele planificate de stat. Un marș pe jos din Alba Iulia spre Chișinău, campanii de informare în fiecare sat Republica Moldova, lobby la Bruxelles și Washington, precum și înființarea unui fond al Unirii sunt câteva dintre evenimentele pe care le vor derula unioniștii în 2018.

Anul 2018 trebuie să fie momentul în care punctăm decisiv necesitatea restabilirii unității naționale prin adoptarea proiectului de țară al României: unirea cu Republica Moldova. 2018 este despre fapte, este despre Republica Moldova”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, una dintre organizațiile din cadrul Alianței pentru Centenar, ce s-a constituit duminică la Parlamentul de la București.

Pe 27 martie 1918, Basarabia a fost prima provincie care s-a unit cu România, oferind un imbold în același sens și celorlalte regiuni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente