Igor Dodon l-a decorat pe șeful delegației UE, Pirkka Tapiola, cu „Ordinul de Onoare”

20770259_1886767404897478_4374160978089260568_n
Foto: Facebook/Igor Dodon

Președintele Igor Dodon a avut întrevedere cu șeful delegației UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, cu ocazia încheierii mandatului oficialului european. Pe această cale, președintele i-a conferit și „Ordinul de Onoare”. 

„Am avut o întrevedere cu dl Pirkka Tapiola cu ocazia încheierii mandatului de Şef al Delegaţiei UE în Republica Moldova”, a scris Igor Dodon într-o postare publică. „Am mulțumit diplomatului pentru aportul său semnificativ în dezvoltarea relaţiilor între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, precum și pentru cooperare în realizarea mai multor proiecte în diverse domenii de interes comun, inițiate cu suportul personal al dlui Ambasador”, a mai spus Dodon, care a menționat că unul dintre motivele pentru care-l apreciază pe Ambasador este faptul că acesta „a reușit să excludă geopoliticul din relațiile noastre. Anume dumnealui, în anul 2015 a transmis la Bruxelles mesajul că Republica Moldova trebuie să se axeze pe reforme și nu pe lozinci”, a mai spus președintele.

Dodon a mai anunțat că în semn de profundă gratitudine pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova, i-a conferit lui Pirkka Tapiola , distincția „Ordinul de Onoare”.

După încheierea mandatului în Republica Moldova, Pirkka Tapiola urmează să fie Şef al Delegaţiei UE în Bangkok, Thailanda.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente