Baker Street e un pub apărut la Chișinău în vara anului 2015, când tânărul proprietar Radu Dulap a încercat să combine pasiunea lui pentru neobișnuit cu utilitatea pentru bucătărie. Localul se află pe strada Mihai Eminescu 30, la intersecția cu Sciusev, și la orice oră a zilei, și până târziu în noapte vă așteaptă într-o atmosferă caldă și prietenoasă.

Baker Street-ul a apărut cu doi ani în urmă, la 7 august, din dorința de a aduna mulți oameni buni în același loc. De la idee până la deschisul ușii pentru clienți a durat mai bine de 4 luni. Perioadă în care se facea reparație în local, aveau loc dezbateri referitor la numele localului, împreuna cu prietenii lui Radu, care au ajutat și la crearea designului (designul localului îi apartine practic 100% Elenei Zbârnea), vopsitul meselor, scaunelor, etc

Radu Dulap

Radu Dulap

„Denumirea de „Gentlemen’s Pub” a apărut înaintea numelui „Baker Street” și a fost un moto pentru ceea ce am vrut noi să creăm. Noi vrem să avem în cercul nostru de prieteni doar oaspeți care în orice situație, sunt Gentlemani si respectiv, Lady” spune Radu.

Dat fiind faptul că o mare parte al elementelor din interior, sunt inspirate din epoca Victoriană, în care a trăit Sherlock Holmes (din romanul lui Conan Doyle) și tot de atunci se pomenește de vestita stradă Radu și prietenii săi s-au gândit că denumirea Baker Stree e una destul de reușită.

„Avem acum doi ani de activitate. În primul an, frica de a greși era mai mare, pentru că încercam marea cu degetul și făceam totul cu mai multă pasiune decât cu profesionalism. Acum am acumulat experiență dar de la aceasta nu s-a făcut mai simplu de lucrat. Cerințele cresc, puterea de cumpărare a populației scade, statul ne pune piedici cum poate. Ceea ce ne stimulează rămân a fi oamenii buni care de-i frig, de plouă, de bate vântul, intră în local, fie la căldura focului din șemineu, fie să se răcoreasca cu o bere.

Ne bucurăm de mulți vizitatori din alte țări și numărul lor crește din ce în ce mai mult (Baker Street e în top 150 localuri din Moldova).” adaugă Radu.

baker9

Începând din 2016 la Baker Street se organizează un șir de evenimente cu muzică jazz, cântată atât instrumental (nai, clarinet, chitară) cât și de interpreți tineri și talentați ca Silvia Alegro, Ecaterina Savenco, Elena Rotaru, etc.

Iar o dată la două săptămâni se organiză Stand UP Comedy, atât cu comedianți profesioniști cât și cu amatori.

baker4

În 2016, echipa #diez vă povestea despre meniul neobișnuit de la Baker Street pe vinil.

„Ideea de a tipări meniul pe vinil a apărut în primele zilei ale lunii decembrie 2015, când în una din seri, stăteam cu barmanul meu în fața șemineului, ne uitam cum arde focul și ascultam un jazz clasic.

Cum ma uitam la detaliile din lemn, care decorează căminul meu, m-am gândit că poate n-ar strica pentru decor să amplasez un patefon lângă șemineu. Și la un moment dat îi zic barmanului: „Îți închipui cum ar arăta meniu nostru tipărit pe vinil?”

Au trecut 4 luni și ideea s-a materializat! A apărut un nou meniu, cu bucate noi”. spune Radu Dulap

baker5

Mai multe vedeți pe pagina de Facebook Baker Street

DinuBubulici foto-7889

Photo by Dinu Bubulici

DinuBubulici foto-7891

Photo by Dinu Bubulici

DinuBubulici foto-7908

Photo by Dinu Bubulici

DinuBubulici foto-7909

Photo by Dinu Bubulici

DinuBubulici foto-7912

Photo by Dinu Bubulici

DinuBubulici foto-7914

Photo by Dinu Bubulici

DinuBubulici foto-7915

Photo by Dinu Bubulici

DinuBubulici foto-7922

Photo by Dinu Bubulici

DinuBubulici foto-7930

Photo by Dinu Bubulici

DinuBubulici foto-7934

Photo by Dinu Bubulici

baker13 baker12 baker11 baker10 baker8 baker7 baker6 baker2 baker1

baker3